Mutatjuk, mennyiért kaphatók meg a legeslegerősebb Teslák

Európa is megkapja a Tesla Model S és Model X überbrutál Plaid verzióját

A Tesla-rajongók körében már-már fogalom a Model S és a Model X Plaid névre hallgató, 1020 lóerős csúcsváltozata. Mutatjuk legfőbb paramétereiket és hazai árukat.

A Tesla Európában, azon belül a magyar vevők számára is elérhetővé tette a Model S és a Model X Plaid csúcsváltozatát, mostantól rendelhetők, a kiszállítások pedig 2023 elejétől várhatók. A Plaid verzió nem csupán egy teljesítménynövelést jelent, maga a Tesla mondja azt, hogy a Model S 2012-es és a Model X 2015-ös (Európában 2013-as és 2016-os) bevezetése óta a leginkább átfogó frissítést is kapták a modellek. Új belterek, új hőmenedzsment, de az elektronika és a futómű is jelentősen frissült. Nem mellesleg a gyárthatóságon is javított a Tesla, az autók tömegét csökkentette.
Hirdetés
Nem csak a Plaid, az összes új Model S friss akkumulátor-architektúrát kap, ugyanis 1020 lóerő leadására képes első-hátsó villanymotorokat kell kiszolgálni. Sikerül is, így

a Model S Plaid 9,23 másodperc alatt, épp negyed mérföldön gyorsul 250 km/órára, a 0-100-as sprintje pedig mindössze 2,1 másodperc.

Ezért az élményért legkevesebb 58 203 900 forintot kell kifizetni, amiért 600 kilométeres hatótáv is jár. A Model S Plaidhez mérten alig drágább, 59 646 900 forinttól kapható az azonos motorizáltságú, ám magasabb építése miatt a 100-as sprintet fél másodperccel "lassabban", 2,6 másodperc alatt futó Model X Plaid, ami a Model S Plaid 322 km/órás végsebességével sem tud lépést tartani, de a maga 262 km/órás értékével így is sokakat képes levillogni a német autópályákon is. Szerényebb a Model X Plaid hatótávja is, 600 helyett csupán 528 kilométer, amivel még mindig tökéletesen használható villanyautónak ígérkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?