Nézd meg, miként készülnek a közutasok a csütörtöki ónos esőre!

Te készülsz a hóra és az ónos esőre? A Magyar Közút már mindent megtett!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az OMSZ előrejelzései szerint csütörtökön és pénteken több megyébe is ónos eső érkezik, amit havazás követ. A közutasok éppen ezért már szórnak és készítik a hókotrókat is, videón mutatjuk, mire számíthatunk tőlük, ha lehull a fehér takaró.

A Magyar Közút már novemberben átállt a téli üzemmódra, azóta 915 korszerű munkagéppel várja a 3700 munkavállaló, hogy igény esetén folyamatosan, ütemezetten végezhesse a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat a 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton Az elmúlt egy hónapban összesen közel 18 ezer tonna útszóró sót és 1,7 millió liter kálcium-klorid oldatot vetettek be, de ez még csak a kezdet,

az előrejelzések alapján ugyanis csütörtök hajnaltól a Dunántúlon ónos eső várható, ami több helyen is havazásba fog átcsapni.

Erre elsősorban az észak-dunántúli és észak-magyarországi megyékben, valamint a hegyvidéki területeken kell számítani: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében akár 10 centiméternél is több hó várható, az Alpokalján pedig akár a 20 centimétert is meghaladhatja a lehullott friss hó vastagsága.Érdemes tehát az időjárási helyzettel előre számolni, és ha mindenképp menni kell a várhatóan ónos esővel és havazással érintett területeken, akkor még utazás előtt célszerű tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és látási viszonyokról az Útinformnál (meg persze minden egyéb felületen). A közutasok idén is először az országos közúthálózat ütőereinek számító gyorsforgalmi hálózatot, majd a főutakat, ezt követően a településeket összekötő mellékutakat és a bekötőutakon takarítják el a havat, amíg az indokolt, vagy amíg a havazás el nem áll. Ezzel kapcsolatban egy tájékoztató videót is közzétettek, amely azt mutatja be, hogy miként dolgoznak az országos közúthálózaton a szakemberek a téli időszakban. Érdemes megnézni!
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?