Opel motorok hajthatják a kínai MG-ket

Opel motorokkal jönnek a kínai MG-k

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az MG, illetve a Rover, kínai nevén Roewe, tulajdonosának számító Shanghai Automotive Industry Corporation egyik megrendelőjétől, a GM-től kíván friss fejlesztéseket vásárolni.


A Kínában a Volkswagen és a General Motors helyi gyártójaként is ismert s a Rover, valamint az MG autómárkákat kompletten megvásárolt SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) 2015-re 700 ezer MG és Roewe értékesítését tervezi. A 84 százalékban a Kínai állam által birtokolt SAIC ehhez a már ismert MG 3-ast jövő évtől GM-eredetű, 1,0, 1,2, 1,4 és 1,5 literes, 115-162 lóerős, turbós, SGE kódnevű benzinesekkel ígéri. Tervben van egy 1,9 literes, jövőre várható turbódízel is, elsősorban az MG 5 és az MG 6 számára, de ennek kisebb űrtartalmú változatát az MG 3-ba is ígérik.
A legfőbb újdonságnak azonban nem is az MG modelljeibe érkező GM motorpaletta ígérkezik, hanem a Rover 75 alapú Roewe 750 utódja, melynek alapját a második generációs Saab 9-5-höz hasonlóan az Opel Insigniát is hordozó Epsilon 2 padlólemez adja majd. Ez a modell 2014-ben, lejtős farral várható és ugyanekkorra szabadidőautót is ígérnek az angol eredetű kínai márkától, 2,0 literes turbós, illetve 2,4 literes feltöltő nélküli benzinesekkel. Európában minden bizonnyal turbódízel is szerepel majd utóbbi palettáján. Az eladások felíveléséhez természetesen nem csak a paletta bővítése, hanem az európai kereskedőhálózat bővítése is tervben van - Angliában állítólag már ez év végére 50 tagúra bővül az MG hálózata s tervben a szigetországon kívül terjeszkedés is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?