Új mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat

20 új mentőautó került az Országos Mentőszolgálat állományába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Május 10-én, azaz múlt hét vasárnap volt a mentők világnapja. Az Országos Mentőszolgálat járműparkja 20 darab vadonatúj mentőautóval bővült.

A mentők világnapján a mentőszolgálat budapesti, Markó utcai központjába 20 darab új Volkswagen Crafter alapú mentőautót adtak át. Az elmúlt években a mentőszolgálat majdnem teljes flottája megújult, 2017 óta mintegy 410 új mentőautó állt szolgálatba.
Hirdetés
Az új autók beszerzésével 4,7 év lett a használatban lévő autók átlagéletkora. Modernizálták a mentők eszközparkját is. Az elmúlt években beszereztek többek között navigációs berendezéseket, 300 defibrillátort, 150 lélegeztetőgépet. A tervek szerint idén összesen 103 új mentőautó beszerzésével számolnak.
Hirdetés
Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója szólt arról is, hogy a mentőszolgálat elmúlt 133 éves történetében még nem találkoztak a mostanihoz hasonló járvánnyal. Mintegy 15 ezer koronavírus-gyanús, vagy -fertőzött betegnek nyújtottak segítséget a mentők, majdnem 410 ezer kilométert tettek meg a koronavírus kapcsán és több százezer védőfelszerelést használtak el, hogy a dolgozók és a betegek is biztonságban legyenek - ennek köszönhetően mindössze 6 kollégájuk fertőződött meg az eddigi munka során.
Hirdetés
Fotók, forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?