Újra támad a hó! A Magyar Közút óvatosságra int!

Vasárnap késő délután érkezhet a következő adag havazás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eleinte csak a déli tájakon kezdődik havazás, éjszakára viszont már az egész ország területére kiterjedhet. A Magyar Közút fokozott óvatosságra kéri a közlekedőket!

Vasárnap délután elsősorban Baranyában, valamint Bács-Kiskun megyében hullhat friss hó az éjszakai órákig az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján. Aztán hétfő reggelre, a Duna vonalától keletre gyakorlatilag minden megyében intenzívebb havazás kezdődhet, szóval pont a reggeli csúcsidőszakban lehetnek a legrosszabb az útviszonyok. E mellé vasárnap késő délután viharos, 40-60 km/órás széllökések társulhatnak, főleg a Dunántúl déli és középső részen, valamint a Dél-Alföldön is, ez pedig hófúvást okozhat. A Magyar Közút természetesen folyamatosan végzi majd az utak síkosságmentesítését, hiszen a 94 mérnökség november 10-e óta 12 órás műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett végzi a hóeltakarítási munkákat. Sőt, már szombat estétől elkezdték a szükséges helyeken a megelőző sószórási munkákat, de ezeket a beavatkozások nehezíti, hogy sok helyen az intenzív esőzésből válthat át havazásba az időjárás, amely lemossa az utakról a síkosságmentesítő anyagokat. A szakemberek munkájáról nem is olyan régen mutattak egy videót, amit ide kattintva nézhetsz meg.
Hirdetés
„Tekintettel arra, hogy a következő napokban az ország nagy részén várható havazás, illetve sok térségben intenzívebb havazásra, néhol viharos szél miatt akár hófúvásra is számítani kell, ezért a Magyar Közút arra kér minden közlekedőt, hogy még utazás előtt tájékozódjon az aktuális forgalmi helyzetről, út- és látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatának diszpécsereinél, vagy a honlapjukon” – áll a Magyar Közút közleményében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?