Útjavítás, sávlezárás és csúszós út? Érdemes előre lassítani!

Videó: ezért kell az útviszonyoknak megfelelő sebességet választani

Több autó is megpördült, egymásnak ütközött hajnalban az M31 autópályán.

Bár ma hajnalban az Országos Meteorológiai Szolgálat országszerte visszavonta a korábban kiadott ónos eső miatti figyelmeztetést, örök érvényű, hogy sebességünket a látási körülményeknek és az útviszonyoknak megfelelően kell megválasztani. Nedves autópályán és fagypont körül például nem ajánlott a maximálisan engedélyezett tempóval hajtani, s ennek kapcsán az időszakos korlátozásokat is érdemes komolyan venni. Sajnálatos okból, egy mai baleset miatt, ám hangsúlyosan hívja fel erre a figyelmet a Budapesti Autósok olvasója által készített videó. A 100-as korlátozásra is "hallgató" és a sávelhúzás táblára figyelemmel is lassító, kellő követési távolságot tartó sofőr megúszta azt, hogy abba a tömegbalesetbe csapódjon, aminek számos résztvevője volt. Mint írta, "Az M31-es felüljárón, Pest felé vezető oldalon a 6-7-es kilométer tábla között történt ma reggeli baleset szemtanúja voltam. Nem sokon múlott, hogy én is résztvevője legyek. Személyi sérülés nem történt (legalábbis amíg ott voltam). A 0 fokban a felüljárón megmaradt a jég amin megcsúsztak az autók. Ezért nagyon fontos az útviszonyokhoz igazítani a sebességünket. Az út hátralévő szakaszában már én is sokkal óvatosabb voltam."
Hirdetés

A videón az is látható, hogy a fedélzeti kamerás autó elé beforgó Ford Focus utasa az ijedtségtől az úttestre lépve kiszáll az autóból. Ez azért nagyon veszélyes, mert ilyenkor elég magas az esélye a további autók "érkezésének", ezt alighanem maga is belátta, visszaült, majd autójukkal el tudtak menni az elakadásjelzővel álló teherautó mellett.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?