Üzemanyagot a diszkontból? Az ALDI is meglépi

Diszkont benzinkutakat nyit az ALDI hazánkban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem az ALDI az első diszkont, amely belép a töltőállomások piacára, hiszen az Auchan már stabil szereplő. Hamarosan néháy ALDI-ban is vehetünk üzemanyagot a kifli mellé.


Az idei év utolsó negyedében az üzemanyag-értékesítésbe is beszáll az ALDI, de csakis 95-ös benzint és gázolajat fog kínálni, elsőként három helyen, Győrött, Budaörsön és Szigetszentmiklóson. A prémium üzemanyagok maradnak a nagyobb hálózatoknál.
Hirdetés

A már meglévő áruházak parkolóiban telepítendő kutak teljesen automaták, 0-24 órában használhatóak lesznek, de csak a 3,5 tonnánál nem jelentősebb járművek számára. A töltőállomásokon kizárólag üzemanyag lesz kapható, még az autóápolási termékek sem kerülnek át az üzletekből. Az ALDI az OMV Hungáriától fogja vásárolni az üzemanyagot, ám azt nem tudni, hogy adalékolás kapcsán lesz-e különbség az anyavállalat kútjain és az ALDI-nál kapható nafták kapcsán. Egy biztos, az ALDI-tól jó árakat várhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.11.10. at 16:09
  Permalink

  Érdekes, 2011-ben a német gazdasági miniszter kifejezetten felkérte a kinti diszkontláncokat, építsenek kutakat az árverseny erősítése érdekében, de akkor még nem látták elérkezettnek az időt. Ezek szerint most már eljutottunk oda, hogy megéri építeni erre a telített piacra is? (Agip helyett ugye MOL van, az Auchan és a Tesco évek óta stabilan árul üzemanyagot)

  Viszont ha már automata kutakat építenek, legyenek már olyanok, mint Olaszországban: először fizetsz, utána tankolsz (általában 100€ értékben foglalnak be). A jóváírás másnapra megvan.

  • 2017.11.10. at 17:46
   Permalink

   Kell ez, mit egy falat kenyér, nincs még elég benzinkút. Inkább a villanytöltők telepítésére gyúrjanak, hiszen arra jövőre már törvény kötelezi őket.

Vélemény, hozzászólás?