Vegyen Bugattit 8,5 millióért!

Hamisított Bugatti 8,5 millió forintért

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ebay Motors kincsek tárháza, itt aztán szó szerint bármi előfordulhat, például Lincolnból épített Bugatti, amire akár Ön is tehet vételi ajánlatot.


Rögtön az elején kezdjük egy pontosítással: bár a hűtőmaszk a jellegzetes patkóformát mutatja, és a piros emblémán Bugatti felirat olvasható, ennek az autónak az égvilágon semmi köze Ettore Bugatti munkásságához.
Ez egy Lincoln alapra, egyedi ötletek alapján épített különlegesség, még csak nem is replika. A leírás szerint a donor 1974-es évjáratú, nagy valószínűséggel egy kétajtós Continental Mark IV modell, amely 1972 és 1976 között volt gyártásban, és elérhető volt hozzá a specifikációban említett 460-as, azaz kb. 7,5 literes V8-as benzinmotor. A kézi munkával előállított karosszéria állítólag egyetlen darab alumíniumlemezből nyerte el végleges formáját, így nincsenek hegesztési varratok, és a korrózió sem nehezíti meg az életet. A fényezés a Bugatti stílusára jellemzően két színből, jelen esetben feketéből és ezüstből áll össze, a tetőt részben bőr borítja, és e nemes anyagból jutott a hátfalra tett pótkerék köré is. Érdekes, hogy az utastérben nem erőltették a bőrt, az ülésekre és az ajtókra bársonyszerű kárpit jutott, a műszerek pedig európai stílusúak. A gépháztető osztott, nyitott állapotban „pillangószárnyakat növeszt” a Lincoln-Bugatti, így a V8-as jobbról és balról közelíthető meg.

Az autót jelenleg az ebay Motors oldalán hirdetik, és akár egyetlen kattintással megszerezhető: a leütési villámár 39 950 dollár, azaz cirka 8,5 millió forint, de van lehetőség egyedi vételi ajánlat tételére is. Az aukció ideális esetben - tehát, ha nincs leütés - még egy hétig tart, így bárki megszerezheti ezt a valóban különleges járművet, de azzal kalkulálni szükséges, hogy a szállítási költség a vevőt terheli, az autó pedig Kaliforniában (Fresno városában) található.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?