Viszlát Holden! – A GM beszántja ausztrál márkáját

A General Motors úgy döntött, véget vet a Holden életének

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Felsorakozott a Saab, a Pontiac és az Oldsmobile mögé a Holden is. Mindannyian a GM kötelékébe tartoztak, ám szép lassan elvéreztek.

Talán nem teljesen meglepetés, hogy a General Motors úgy döntött, nincs tovább a Holden márka számára. Az ausztrál leányvállalat palettája egyre csak csökkent az elmúlt években, az eladások sem alakultak jól, így nemrégiben hivatalosan is bejelentette a GM, hogy bezárja a Holden kapuit. Ezzel egy újabb, hosszú múltra tekintő autómárka tűnik el a süllyesztőben. A Holdent ugyanis 160 éve alapították, ám autógyártással 1908-tól foglalkoznak. General Motors kasztnikat 1924-ben kezdtek el gyártani, majd 1931-ben az amerikai vállalat többségi részesedést szerzett a Holdenben.
Hirdetés
Az első nagy érvágás 2013-ban következett be, amikor a Holden megszüntette exportját és csak hazai piacra kezdett termelni. Akkor 3000 dolgozó veszítette el az állását. Most a márka megszűnésével 600 ember kénytelen új munka után nézni. A márka megszűnése a kontinensen kívül is érezteti azonban a hatását, hiszen thaiföldi üzeméről is lemondott a Holden, ám arra nem a bezárás vár, hiszen megvette a kínai Great Wall Motors.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?