ALFA ROMEO 145

(1994 - 2001)

Pozitív


Egyéni, figyelemfelkeltő forma, élvezetes, jó hangú motorok, kedvező vételár.

Negatív


Nehéz elfogadható állapotú példányt találni, különösen a régebbi évjáratok között. Eleinte gyatra minőség, kérdéses megbízhatóság.

Méret, kényelem, kidolgozás

Elöl tágas, hátul inkább csak elviselhető helykínálat. Sportos hangulat. Eleinte hiába volt lendületes formavilágú a beltér, az összképet alaposan lerontotta néhány olcsó részletmegoldás, a gyatra anyagminőség és kidolgozás. Sokkal jobbak a modellfrissített, legjobbak az utolsó két évből való darabok. Kevés a tárolóhely, nem túl nagy a 320 literes csomagtartó, béna a flexibilis kalaptartó.

Különleges felszereltség

Kortársaihoz képest nem rossz, lépésről lépésre bővített alapfelszereltség, motorfüggően gazdagabb berendezés.

Ajánlott motor

A boxereket a teljesítőképességük határán megdolgoztatja a nehéz kasztni fürge mozgatása, az 1,6/1,8 sornégyesek, de különösen a 150/155 lovas 2,0 Quadrifoglio inkább hozzák az elvárható sportosságot. Jó választás a kellően erős és takarékos JTD is, ami a mai dízelekhez mérten még tartósnak is mondható.

Fenntartási költség

Meglehetősen karbantartásigényesek a szerkezetek, a javítások pedig gyakran drágák. Megbízhatóbbak a '97-es modellfrissítás utáni példányok, de a legjobbak az utolsó két évjáratból való darabok.

Biztonság

Maga a karosszéria megnyugtatóan stabil, a biztonsági felszereltség a korszakához képest jónak mondható, de eleinte nem volt minden változatnál széria az ABS. Hátul alacsonyak a fejtámlák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre