ALFA ROMEO 146

(1995 - 2001)

Pozitív


Egyéni, figyelemfelkeltő forma, élvezetes, jó hangú motorok, kedvező vételár, családtűrő helykínálat és csomagtér.

Negatív


Nehéz elfogadható állapotú példányt találni, különösen a régebbi évjáratok között. Eleinte gyatra minőség, kérdéses megbízhatóság.

Méret, kényelem, kidolgozás

Elől tágas, hátul vállalható helykínálat. Sportos hangulat. Eleinte hiába volt lendületes formavilágú a beltér, az összképet alaposan lerontotta néhány olcsó részletmegoldás, a gyatra anyagminőség és kidolgozás. Sokkal jobbak a modellfrissítés utániak, legjobbak az utolsó két évből való darabok. Kevés a tárolóhely. 380 literjével már kielégítő méretű és kellően variálható is a csomagtér.

Különleges felszereltség

Kortársaihoz képest nem rossz, lépésről lépésre bővített alapfelszereltség, motorfüggően gazdagabb berendezés.

Ajánlott motor

A boxereket a teljesítőképességük határán megdolgoztatja a nehéz kasztni fürge mozgatása, az 1,6/1,8 sornégyesek, de különösen a 150/155 lovas 2,0 Quadrifoglio inkább hozzák az elvárható sportosságot. Jó választás a kellően erős és takarékos JTD is.

Fenntartási költség

Meglehetősen karbantartásigényesek a szerkezetek, a javítások pedig gyakran drágák. Megbízhatóbbak a '97-es modellfrissítás utáni példányok, de a legjobbak az utolsó két évjáratból való darabok.

Biztonság

Maga a karosszéria megnyugtatóan stabil, a biztonsági felszereltség a korszakához képest jónak mondható, de eleinte nem volt minden változatnál széria az ABS. Hátul alacsonyak a fejtámlák.

Típustörténet

Új kompakt Alfa bemutatása: 145. Háromajtós karosszéria, boxermotorok: 1,4/90 LE; 1,6/103 LE; 1,7/129 LE; Turbodízel: 1,9/90 LE;

Ötajtós, ferdehátú változat bevezetése: Alfa 146. Motorok 1,6-tól, de a Quadrifoglio változatban kétezres, soros, 150 lóerős Twin Spark motor

Modellfrissítés, áttervezett utastér. Boxerek helyett soros, Twin Spark motorok: 1,4/103 LE; 1,6/120 LE; 1,8/140 (később 145) LE; 2,0/155 LE;

Modellfrissítés. Közös-nyomócsöves dízel: 1,9 JTD/105 LE;

Modellváltás, Alfa 147 bemutatása

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre