ALFA ROMEO MITO

ALFA ROMEO MITO

(2008 - 2015)

Pozitív


Stílusos formaterv, esztétikus berendezés, kiváló 1,4 Turbo erőforrás, élvezetes vezethetőség, ötcsillagos biztonság.

Negatív


Rossz úton rázós, pattogós futómű, szűkös hátsó lábtér, hátra nehézkes kilátás, kisautóhoz képest magas vételár.

Méret, kényelem, kidolgozás

Finom anyagokkal, korrektül kivitelezett, igazán stílusos berendezés, elől van hely elég, de hátul már passzentosabb. Bár minden kézre esik, az ergonómia nem tökéletes: túlságosan magas az üléshelyzet. Hátra nem könnyű bemászni, és ott az ülések is kicsik. Normális méretű ugyan a csomagtér, de a pereme nagyon magas. Hátrafelé a kilátás igencsak behatárolt.

Különleges felszereltség

Igazából már alapból az összes MiTo megkap minden fontos felszereltséget, a Distinctive látványosabb, a Quadrifoglio Verde az igazi sportkocsi. Azért az extralista így is lehetőséget kínál egy kisebb vagyon elköltésére, pl. Blue&Me, tolatóradar, bőrgarnitúra, Xenon...

Ajánlott motor

Kulturált járású, csendes benzinmotorok, a 78 lóerősre lefojtott Junior a gazdag családokban érettségi ajándék, a 120-as már szépen, a 155 lóerős igazán sportkocsisan viszi a kiasutót -reális fogyasztás mellett. Még jobbak a 135 vagy 170 lóerős, kifinomult (és tiszta) MultiAir motorok. Erős és takarékos, de zajong az 1,6-os JTDm.

Fenntartási költség

Hosszú szervizintervallum, részben olcsó Fiat alkatrészek -így a karbantartásba nem kell anyagilag tönkre menni. Az igazán problémás Alfák korszakán szerencsére túl vagyunk...

Biztonság

Minden adott, amit ma egy drága kisautótól elvárhatunk: ötcsillagos NCAP eredmény, gazdag biztonsági felszerelés, fejlett ESP segítő funkciókkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre