AUDI A6

(1994 - 1997)

Pozitív


Robusztus építésmód, tartós szerkezeti elemek, kiváló korrózióvédelem, jó helykínálat, méretes rakterű kombi, takarékos dízelek, tisztességes felszereltség.

Negatív


Nem elég harmonikus rugózás, főleg az S változatoknál, sok a kilométer-milliomos példány, a nehéz kasznihoz gyenge alapmotorok.

Méret, kényelem, kidolgozás

Helyszűkére nem lehet panasz, a felhasznált anyagok és a kidolgozás szintje már majdnem eléri a manapság közismerten etalon Audi belterekét. Már a limuzin is 510 literes csomagtérrel bír, könnyedén bővíthető kombi, minden változatnál 500 kg feletti teherbírás, átgondolt, informatív műszerfal, praktikusan kialakított tárolórekeszek.

Különleges felszereltség

Csak a '94-es frissítést követően lett széria az ABS és a két légzsák. Már csak ezért is érdemes minél fiatalabbat kihalászni, mert az A6-ra való átnevezést és ráncfelvarrást követően lett egyre gazdagabb az alapfelszereltség, az utolsó modellévek A6-osainál pedig már igen remek gyári felszereltségcsomagokat állítottak össze.

Ajánlott motor

A belépő benzineshez nehéz az üresen bő 1,4 tonnás kocsitest, de azért a kétliteres benzines igyekszik. A legjobb motor a 150 lóerős V6-os 2.6. Dízelben is inkább az öthengeres 2.5 TDI az igazi, de az 1.9-es TDI-k is megérnek egy misét. A brutális S4/S6 soröt turbóval és az S6 4.2-es V8-asával szépen lépeget, de öregedve problémásak, csak igen drágán fenntarthatók.

Fenntartási költség

Egy turbós benzines vagy V8-as csábító, de anyagi romlással fenyeget, kis V6, vagy szívó öthengeres vállalható kompromisszum. Akad azért néhány gyenge pontja a konstrukciónak (hűtőrendszer, szíjak, üzemanyagrendszer, kuplung, fékcsövek), fontos szakértő véleményt kérnünk!

Biztonság

Az Euro NCAP nem próbálta összetörni, ettől függetlenül kasznija igen erős, korának biztonságos autói közé tartozott, egész jó biztonsági felszereltséggel. Quattro öszkerékhajtással esőben-hóban is stabilan kapaszkodik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre