DS DS 3

DS DS 3

(2016 - )

Pozitív


Vidám, személyre szabható, egyedi külsővel felruházható, kategóriájához képest sok helyet kínál, vezetni élvezet, a dízelmotor takarékos.

Negatív


Kevés vezetéstámogató rendszer, szűk motorkínálat, sok helyen rossz minőségű anyagok, nehézkes fedélzeti számítógép.

Méret, kényelem, kidolgozás

Korrekt helykínálatával a Mini Coopernél használhatóbb kisautó, hátul is kényelmesen elfér két felnőtt. Csomagtartója kisautós, a felhasznált anyagok a legtöbb helyen jók, sajnos sokfelé találhatunk rossz minőségűt is, ami nem éppen prémium modellre utal.

Különleges felszereltség

Saját ízlésünkhöz igazíthatósága a nagy fegyvere, a DS 3 leginkább a látványról és jókedvünkről szól, ezt saját beépített parfümjével is tudja emelni. A különválás hozadéka gyanánt a legnagyobb frissítés az érintőképernyő érkezése a középkonzolon. Ezzel sokkal egyszerűbb lett a kezelés, de a rendszer nem valami stabil.

Ajánlott motor

Háromféle motorral érhető el csupán, egy 82 lóerős 1,2 literes benzines és az 1,6-os BlueHDi dízlellel kétféle teljesítményszinten 100, illetve 120 lóerővel. Utóbbit tudjuk ajánlani, bár hangja nem túl szép, nyomatékos, és nem mellesleg rendkívül takarékos motor.

Biztonság

Városi vészfékasszisztens vigyáz a bent ülőkre, sajnos a legtöbb márkánál ma forgalomban lévő vezetéstámogató rendszer nem elérhető a DS 3-hoz.

Típustörténet

A Mini Cooperhez hasonlóan a DS 3 is személyre szabható, egyéni stílussal ellátható, vidám színekkel és beltérrel játszó vagány kisautó. Kabrió változatának teteje nem nyitható teljesen, az oszlopok és a tetőív széle marad, de egészen a csomagtérajtóig eltüntethető a tető. Sajnos a különválás hozadéka, hogy a 207 lóerős Racing kivitel már nem elérhető, pedig izgalmas, fantasztikus vezetési élményt kínáló, nagyon fürge valódi hothach volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre