PEUGEOT 407

(2004 - 2010)

Pozitív


Feltűnő külsejű, elegáns típus, összességében kényelemre hangolt futóművel, jó fékkel, széles modellválasztékkal.

Negatív


Benzines vonalon az átlagnál többet fogyaszt a gyenge 1,8-as és a csúcs V6-os. A megbízhatatlan elektronika miatt a 407-es viselkedése kiszámíthatatlan, a motorvezérléstől kezdve a klímán át az esőérzékelős ablaktörlőig bármi megkergülhet.

Méret, kényelem, kidolgozás

Belül közel sem akkora a 407-es, mint a külső alapján sejteni lehet. Hátul a lábaknak (térdeknek) van korlátozott helyük, az első sorban pedig a magas üléspozíció és a mélyre tett műszerfal igényel megszokást. Az anyagválasztás kellemes, az utóbbi évjáratok összeszerelése érezhetően jobb. Kombi karosszériával sokkal praktikusabb, de hiába a puttony, kategóriájában a 407-es nem tartozik a legnagyobbak közé. A pakolóhelyek száma átlagos, a kesztyűtartó azonban jól kihasználható. A középkonzol apró gombokkal zsúfolt, kezelése különösen mozgás közben veszélyes, elvonja a figyelmet a vezetéstől.

Különleges felszereltség

A legutolsó modellfrissítéssel modernebb navigációs és hifirendszert kapott az autó, a manapság szokásos külső eszközök csatlakoztatása ezeknél nem okoz problémát. Az alapfelszerelés az átlagnál jobb.

Ajánlott motor

A 407-es dízel orientált típus (1.6 és 2.0 HDi), de választható 1,8 és 2,0 literes benzinessel is. A biturbó 2.2 HDi nyomatékos. Akinek automata váltóra van igénye, csak a V6-osok vagy a 2.0 HDi mellett dönthet - ennél a kivitelnél megnövelik a lóerők számát is. Az ötfokozatú manuális váltó pontatlan.

Fenntartási költség

Az elektronikai zavarok okozhatnak némi fejfájást, a futóművet is hamar kikezdik a rossz minőségű utak, a márkaszervizek pedig nem olcsók. Vétel előtt kötelező gyakorlat egy teljes körű átvizsgálás.

Biztonság

Egyedül a kormányoszlop légzsák feláras, a többi alapáron jár, akárcsak az ABS, az ESP, és összes megszokott hárombetűs kütyü. Az Euro NCAP 5 csillaggal jutalmazta a 407-es védelmét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre