TOYOTA COROLLA

(2001 - 2007)

Pozitív


Talán a legjobb, amúgy az utolsó ötajtósként is létező Corolla széria. Megtartotta elődei megbízhatóságát, de megjelenése sokkal szemrevalóbb lett.

Negatív


Az utastér elég unalmas. Annak ellenére, hogy biztonságos, a gyermekek védelménél aggályok merültek fel.

Méret, kényelem, kidolgozás

Minden tekintetben tágasabb, mint elődei, főleg fejtérben. Japánosan letisztult, de kicsit unalmas is. A fekete beltér nyomasztóan hat, de van világosabb, szürkés is. A négyféle karosszéria közül (három-, négy-, ötajtós, utóbbi kombiként is) a két ötajtós a legpraktikusabb. Amúgy minden jól átlátható és a helyén van.

Különleges felszereltség

Harmony, Terra, Luna, Sol, Sport szintek közül választhatunk. Szerencsére a fapados változatból nincs sok a piacon, a többire pedig nem lehet panasz.

Ajánlott motor

Benzinesekből 1,4 és 1,6 literes, illetve a Sport változathoz 1,8-as készült, a kétliteres dízelből kétféle kapható. Mindegyik nyugodt szívvel ajánlható, de a Sportnál nem árt az óvatosság.

Fenntartási költség

Keveset fogyaszt, és általában csak olajcserére kell szerelőhöz vinni. Ellenőrizzük, hogy részt vett-e a visszahívási kampányokon, hogy ne érhessen kellemetlen meglepetés.

Biztonság

A felnőttek biztonságban utazhatnak az Euro NCAP szerint (négy csillag), és a gyalogosoknak is több esélyük van, mint a konkurenseknél. A gyermekek védelmével nem voltak elégedettek a szakértők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre