2,6 millió kilométer után vonul nyugdíjba ez a Toyota

Annyi kilométer van ebben a Toyotában, mintha hétszer tette volna meg a Föld-Hold távolságot

Híresek a Toyoták a megbízhatóságukról, ezt a szóban forgó pickup is bizonyítja, és új értelmet ad a "kiment volna a világból is" kifejezésnek.

Mesékbe illő múlttal rendelkezik az a Tacoma, amelyet nemrég állítottak ki egy amerikai kereskedésben, éppen ott, ahol 2007 novemberében Mike Neal megvásárolta. A férfi nem mindennapi munkájából fakadóan rengeteget utazott, ráadásul nem tét nélkül, hiszen emberéletek múltak hivatásán. Pácienseinek rákgyógyszert szállított, így napi szinten mintegy 670 kilométert tett meg a Tacomával. Persze, sokáig nem foglalkozott az autója futásteljesítményével, azonban amikor már több mint 670 ezer mérföldet (több mint egymillió kilométert) teljesített, rájött, hogy a különleges futásteljesítményt szeretné másokkal is megosztani, ezért a platós hátuljára egy feliratot helyezett el, amely az aktuálisan megtett kilométert mutatta, és ezt 10 ezer mérföldenként (16 ezer km) frissítette.
Hirdetés
A Toyota anno 3-400 ezer kilométerre tervezte az autót, ebben persze az extrém terepmenetek is benne foglaltatnak, mégis megsüvegelendő teljesítmény, hogy az első komolyabb probléma 1,4 millió kilométer környékén jelentkezett. A motorban a hengerfej tömítése megadta magát, ám ahelyett, hogy lecserélte volna az autója, Neal úgy döntött, átlépi vele az egymillió mérföldet (ekkor 880 ezer volt az autóban) és a meghibásodott blokkot lecserélte egy 160 ezret futottra. Ez után a 2,7 literes, négyhengeres erőforrás még további 1,4 millió kilométeren át segítette a férfi nemes hivatását. Az autó számlálója 2,6 millió kilométernél állt meg, de nem azért mert eladták volna, ennél szomorúbb apropóból, ugyanis tulajdonosa időközben elhunyt. A nem mindennapi pickup életét végül a hozzátartozók foglalták keretes szerkezetbe: úgy döntöttek, többé ne vezethesse más, ezért kiállították a kereskedésben, ahonnan anno elindult maratoni útjára.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?