A legendás Peugeot GTI visszatér

Két koncepció a Peugeot 208-ból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy sportos és egy puccos 208-tanulmányt is bemutat a Peugeot a Genfi Autószalonon. A GTI egy legendát éleszt újjá, az XY a női szíveket dobogtatja meg.


Utónevével és a C-oszlopi jelvénnyel a legendás 205 GTI-t idézi, s egyszer majd a 207 RC-t váltja a Genfi Autószalonon egyelőre tanulmányként bemutatandó háromajtós, korábban már általunk is megszellőztetett 208 GTI, amelynek 1,6 literes THP turbómotorja 200 lóerős lehet, váltója 6 fokozatú kézi, nyomtávja elöl-hátul 36 mm-rel szélesített, könnyűfém kereke 18 colos, féke szintúgy hatalmas - elöl 302, hátul 249 mm-es tárcsával.
Lámpája LED-es, hűtőmaszkja egyedi, felső részén (versenyhangulatilag) kockás, lent (abszolút furamód) nemzeti zászlós. Szpojlerezése ugyanakkor meglepően visszafogott, tetőszárnya, dupla kipufogóvége sem hivalkodó.
Hirdetés
A Citroën DS3 Racingnek konszernen belüli konkurenciát jelentő 208 GTI utastere látványos, vörös betétekkel vadított, az elegáns, több krómmal dolgozó, trendi 1.6 e-HDi motoros XY tanulmányé bezzeg lila - hogy bíboros vagy püspökös, erről az árnyalatok iránt kevésbé fogékony szerkesztőségünk heves viták után sem hozott megnyugtató döntést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?