Bosznia-Hercegovinában már kapható Cybertruck

Csak a szemfülesek vennék észre, hogy ez a Tesla Cybetruck igazából egy Ford F-150 Raptor

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igaz, hogy nem Elon Musk valódi futurisztikus pick-upjáról van szó, de az eddigi Cybertruck replikák közül ez az egyik legjobb, amit a járókelők reakciói is bizonyítanak.

Nem minden vásárló elég türelmes ahhoz, hogy kivárja a Tesla Cybertruck 2021 végére tervezett bemutatóját, sőt, ismerve a céget, nem lenne meglepő, ha csúszások miatt még ennél is később kerülne piacra a modell. Egy bosznia-hercegovinai autótulajdonos pedig ahelyett, hogy bosszankodva várna a pick-upra, saját kezébe vette a dolgokat, és megalkotta privát Cybertruckját. Persze nem a Tesla tervei alapján, csak egy replikát készíttetett, de a képeket elnézve el kell ismernünk, első látásra nem mondanánk meg, hogy ez nem az eredeti.
Hirdetés
Azt pedig még sokadik látásra sem, hogy mi volt a jármű eredetileg. Csak a Reuters tudósítása alapján tudjuk, hogy belül egy Ford F-150 Raptor bújik meg. A pick-up tulajdonosa felkérte a Stark Solutions nevű céget, hogy szedjék darabjaira autóját, és készítsenek egy új, a megszólalásig a Cybertruckra hasonlító karosszériát. A vállalkozás nyilatkozata szerint a tulaj a Fordért és a Tesláért is rajong, így szerette volna egyesíteni két kedvenc márkáját egy Cybertruck replika erejéig. Kissé ironikus, ugyanis a Tesla pont egy F-150-est hívott ki vontatópárbajra a Cybertruck koncepció bemutatásakor, meg is alázva rendesen a benzinfaló pick-upot. Ebből kiindulva tehát Elon Musk feltehetően nem rajong az átalakításért, bár cikkünk írásáig nem nyilatkozott a projektről, ahogy a Ford sem. A Stark Solutions informatikusai és mérnökei 8 hónapig dolgoztak a donoron, mire elnyerte jelenlegi űrbéli kinézetét. Tesztvezetések során Mostarban a járókelők csodálkozva nézték a Cybertruck hasonmást, volt, aki tanknak hitte, mások pedig annyira igazinak gondolták, hogy érdeklődtek, azon a környéken készül-e a Tesla új terepjárója. Persze a hozzáértő szemek meg tudják állapítani, hogy ez bizony nem az eredeti, oldalról nézve például látszik, hogy sokkal rövidebb, amit természetesen a munkát végző cég is elismer. Ettől függetlenül minden apró részletet igyekeztek a Cybertruck mintájára idomítani, ami nagyrészt sikerült is, a sci-fis felniktől kezdve a csiszoltfém-hatású karosszérián át a szürke raktérig - sőt, még a múzsa minimalista utasterét is sikerült újraalkotniuk. Bár a munka elkészült, az utakon rendszeresen egyelőre nem lehet vezetni, engedélyt ugyanis nehéz rá szerezni az éles vonású külső panelek miatt. Mindenesetre biztosan kárpótolja a tulajt, hogy legalább magánutakon használhatja saját Cybertruckját jóval azelőtt, hogy bárki másnak lenne. Az igazi pick-up viszont Texasban készül majd, ahol új gyárat épít a Tesla a modell számára, ára pedig elvileg elég kedvező lesz, akár 39 ezer dollártól is indulhat.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?