Csajosan vörös kabrió a Maseratitól

450 lovas Maserati GranCabrio Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sajtófotók alapján a Rosso Trionfale nagyon enyhén rózsaszínbe hajló piros, de nyugalom, a 450 lóerős Maserati GranCabrio Sport nem hoz szégyent a szigonyos márkára.


Ahogy a korábban a Quattroporte és a GranTurismo, úgy most a GranCabrio kivitelből is elkészült a nemesebb, erősebb változat, amely a Sport nevet kapta. Az autó karosszériáját csak diszkréten módosították (lökhárítók, küszöbök), a könnyűfém felniket és a hűtőmaszkot titánszínű bevonat díszíti, és új fényezés a palettán a Rosso Trionfale, a képek alapján nagyon enyhén rózsaszín árnyalatú piros, amely hamar a jómódú hölgyek kedvence lehet. A Maserati azonban nem így közelíti meg a témát, hiszen az argentin Juan Manuel Fangio 1957-ben Formula-1 világbajnoki címet szerzett autója szintén ilyen pirosra volt dukkózva. A konkrét csajosítás ellen szól továbbá, hogy az eddig sem szerény, számszerűen 440 lóerős, 4,7 literes V8-as motor teljesítményére is rádobtak még 10 lóerőt, továbbá a 490 newtonméteres forgatónyomatékot 510-re pumpálták fel. A hatfokozatú ZF automataváltóval szerelt GranCabrio gyorsulása állítólag nem javult látványosan - a végsebessége 285 km/h -, ám köszönhetően a beavatkozásoknak, a sportkipufogón keresztül igazi gépszimfóniát zengő erőforrás fogyasztása átlagosan 6 százalékkal mérsékelődött.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?