Elektromos járművekkel bővült a Budapesti Közművek flottája

A most beszerzett 8 járművel együtt összesen már 18 segíti a Közművek munkáját

Folyamatosan állítja hadrendbe az elektromos járműveket a Budapesti Közművek, a legutóbbi beruházás keretében 8 ilyen állt szolgálatba, amelyek a hulladék összegyűjtését és a takarítást teszik környezetbarátabbá.

Már az április végi tavaszi nagytakarításon bevetette a Budapesti Közművek azt a 8 elektromos haszongépjárművet, amelyet a legutóbbi beruházás keretében vásároltak. Ezzel együtt már 18 ilyen található a vállalat flottájában, illetve 29, ugyancsak villanyos kézi takarítógép. A BKM tájékoztatása szerint az újonnan beszerzett eszközök egy teljes műszakot képesek teljesíteni, nem szükséges napközben töltögetni őket.
Hirdetés
A Budapesti Közművek emellett azt is elárulta, hogy a szolgálatba állt céljárművek nem csak a hulladék elszállítását végzik, hanem rögtön képesek a szemeteseket tisztítani, sőt, még a járdák, és megállók vizes mosása is megoldható a segítségükkel. Az elektromos járművek beszerzése része azon törekvésnek, hogy környezetkímélő, és kisebb zajterheléssel járó munkavégzést bonyolíthassanak Budapest utcáin.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?