Fokozott rendőri ellenőrzés péntektől: mutatjuk, mit néznek

Szeptember 16-tól még éberebben figyelnek a rend őrei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vezetés közben az utat kell figyelni, ezért az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a ROADPOL szeptember 16. és 22. között Focus on the road elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

A rendőrség Magyarország egész területén elsősorban a menet közbeni mobilozásra figyel, ezt ellenőrzik kiemelten. Sokan ráadásul nem csak telefonálnak, hanem képeket néznek, olvasnak, üzenetekre válaszolnak. Nagy hangsúlyt kapnak továbbá a figyelmet elterelő, ezzel a telefonozáshoz hasonlóan mindenkit veszélyeztető egyéb elektronikai eszközök is: nem mentség, ha nem volt a kezedben semmi, rögzített eszközökön sem szabad olvasni, képeket nézni és üzengetni a forgalom figyelése helyett.
Hirdetés
A ROADPOL Safety Days, azaz Közlekedésbiztonsági Napok balesetmegelőzési programjához csatlakozva a magyar rendőrség a közúti ellenőrzések mellett 2022. szeptember 21-én balesetmegelőzési előadásokat és gyermekeknek is szóló foglalkozásokat is tart. A meghirdetett program kitűzött célja, hogy a statisztikák folyamatosan javuljanak, a megnövekedett figyelem és biztonság miatt pedig idővel egyáltalán ne történjen halálos baleset Európa közútjain.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?