Hazánkban nyílt Közép- és Kelet-Európa első Shell-Ionity töltője

Már a Shell is kínál villanyautó-töltőt - olcsóban, mint a MOL

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az M7-es autópálya 60-as csomópontjánál, ezúttal egy Shell kúton újabb 350 kW-os Ionity ultragyors töltő várja a villanyautókat. A töltőállomás-hálózat továbbá saját töltőket is telepít Shell Recharge néven.

Örömhír a villanyautósoknak: az M7-es autópálya a Váli völgyi Kajászón található OMV töltőállomás mellett immár a 60-as csomópontnál található Shell kúton is kínál Ionity ultragyors-töltőt (a Balatonról Budapest felé vezető oldalon). Nem csak az M7-esen autózó villanyautósok számára mérföldkő ez, hiszen ez a töltő az első közép-kelet-európai Shell-Ionity villámtöltő, amit további 20 követ majd jövő év végéig. 2021-re tehát 21 olyan Shell kút lesz, ahol az Ionity 4 állásásos, egyenként 350 kW-os teljesítményt adó töltője is elérhető lesz.
Hirdetés

A Shell azonban nem csak az Ionity töltőkkel készül a villanyautósok kiszolgálására. Shell Recharge néven saját töltőhálózatot hív életre, Magyarország lesz a Shell 5. európai (és a világban a 9.) piaca, ahol a márkát bevezetik. A Shell saját töltői a leginkább elterjedt 50 kW-os (CCS és CHAdeMO csatlakozós) DC és 43 kW-os AC töltők. Ezek elsőként az M7-es és az M3-as autópályákra kerülnek, a kezdeti tesztidőszak után töltésenként 1925 forintos díjért lesznek használhatók. Fontos és üdvözlendő a tarifa, ugyanis a MOL Plugee hálózatában a DC villámtöltés ára 2990 Ft, a Shell tehát megkezdte az árak letörését. Az 1925-ös tarifa amúgy nem véletlen: arra az évszámra utal, amikor a cég megjelent hazánkban. A helyszínválasztásnak szintén oka volt. „Magyarország jelenleg a legfejlettebb elektromos járműpiac Közép- és Kelet-Európában, ezért kezdtük el itt a megoldásaink fejlesztését és tesztelését. Célunk, hogy 2021 végére régió szerte 100 Shell töltőállomáson kínáljunk elektromos jármű töltési lehetőséget saját befektetéseink vagy partnereink által” – árulta el Sasha Koliakin, a Shell Kiskereskedelem Közép- és Kelet-Európáért felelős ügyvezetője. A Shell persze nem fordul el a cseppfolyós üzemanyagoktól sem. Az elektromos jármű töltési megoldások csak egyike azon fejlesztéseknek, amelyekkel a cég világszerte több és tisztább energiát szeretne biztosítani. A Shell továbbra is dolgozik a hagyományos üzemanyagok hatékonyságának fokozásán és a regionális lehetőségeknek megfelelően támogatja az olyan alacsony kibocsátású közlekedési üzemanyagok fejlesztését, mint a hidrogén, a bioüzemanyagok és a földgáz, amik az elkövetkezendő években (is) hajthatják autóinkat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?