Jótékonysági célokból készül még egy LaFerrari Aperta

Árverésen a 210. LaFerrari Aperta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legnagyobb ferraris aukción licitálhatnak az utolsó LaFerrari Apertára. A befolyt összegből a "Save the Children" programot támogatják.


Mikor a Ferrari bemutatta eddigi legkomolyabb hibrid hiperautóját, mindössze 499 gyártását tervezték belőle. Később azonban legyártották az 500. LaFerrari kupét is, hogy árverésre bocsátsák, a befolyt összegből pedig a 2016-os olaszországi földrengés károsultjait segítsék. Az utolsó modell akkor 7 millió dollárért, azaz közel 1,8 milliárd forintért kelt el, vagyis ötször annyiért, mint amennyibe az eredeti kupé került. Most hasonló akcióra készülnek az olasz sportautómágusok, csak éppen a csúcsmodell kabrió változatával.
Hirdetés

A LaFerrari Apertából alapvetően 209 gyártását tervezték, tehát még exkluzívabb a kupénál, ám szintén jótékonysági adomány reményében elkészült a 210. kabrió is, amiről szerencsére képeket is megosztottak. A gyönyörű Rosso Fuoco vöröst dupla versenycsíkokkal törték. Ha nem az utolsó lenne, akkor is kéne, bár megkaparintani nem sok esélyem van, hiszen az RM Sotheby "Leggenda e Passione" rendezvényén árverezik el, ami az eddigi legnagyobb Ferrari aukciónak ígérkezik a maranellóiak 70. évfordulója alkalmából, és még a korábbinál is komolyabb összeget várnak az egyedi példányért. Az összeget a "Save the Children" szervezet számára ajánlja fel a Ferrari, akik a nemzetközi oktatási szint fejlesztésére törekednek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?