Két új elektromos töltőoszlop az Istenhegyi úton

Már négy elektromos autót tölthetnek egyszerre az Istenhegyi úti MOL kúton

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új, egyszerre négy villanyautó „tankolására” alkalmas töltőoszlopokat kapott az Istenhegyi úti MOL kút. Háromféle csatlakozót kínálnak.


A Magyarországon elsőként elektromos gyorstöltőt működtető Istenhegyi úton lévő MOL kút két újabbal bővült, pontosabban a régit is lecserélték az újabb fajtára. A két új oszlop már nem csak a japán CHAdeMO csatlakozóval ellátott autók töltésére alkalmas, Type 2-es és CCS töltőfejekkel is ellátták őket. Így már a BMW, a Renault, az Opel és a Nissan, vagy akár a Mercedes és Volkswagen gyártmányú villanyautók és plug-in hibridek töltése is lehetséges. 50 kW DC és 22 kW AC teljesítményű töltésre alkalmasak, a két új oszloppal így már négy autó tölthető egy időben.
Hirdetés
A MOL egyre nagyobb szerepet vállalna a jövőben az e-üzemanyag (vagyis az áram) piacán is, ezért fontosnak tartják az üzemanyag töltőállomásokon elérhető villanytöltést. Tavaly átlagosan 5 villanyautó tankolt naponta az Istenhegyi úton - ebben nagy valószínűséggel szép számban szerepeltek Nissan Leaf taxik – és összesítve 18 MWh áramot használtak fel. A töltőállomás jellegzetes épületének tetejét, valamint a fát mintázó díszt is napelemek borítják, a felhasznált energia egy részét innen nyerik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?