Kigyúrt Q3-ast mutat be az Audi Kínában

Audi RS Q3 - kompakt sportterepes Kínának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Pekingi Autószalonon mutatja be az Audi a 360 lovas Q3-tuningverziót, a kínai írásjelekkel rajzolt műszerfal alapján nem hozzák Európába.


Audi RS Q3 névre hallgat az ingolstadtiak Pekingi Autószalonon bemutatkozó tanulmánya, mellyel kapcsolatban nincs kétségünk afelől, hogy kedvező fogadtatás esetén piacra is dobják. 2,5 literes, közvetlen befecskendezéses turbós TFSI motorja 360 lóerőt szabadít hétfokozatú duplakuplungos S tronic váltón keresztül a quattro négykerék-hajtásra.
Elsősorban az első kerekeken át jut a hajtás az aszfaltra, de ha a rendszer megcsúszást érzékel, azonnal beveszi a játékba a menetet stabilizáló hátsó tengelyt is. Ezzel az összeállítással a számos karbonszálas karosszéria-elemet viselő RS Q3 5,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebessége pedig 265 km/h körül alakul.
8,5 x 20 col méretű egyedi felnijeinek kifele néző oldala fényes felületű, míg a küllők oldalai homokfújt kivitelűek. Fényes alukeret veszi körül a single frame hűtőrácsot, lökhárítójának szélein hatalmas légbeömlők trónolnak, a lámpatestek üvegezése pedig enyhén sötétített. A lökhárító alsó fele karbonból épült, akárcsak a visszapillantó tükrök házai, valamint, a kipufogóvégeket integráló diffúzor. Az enyhe sárga árnyalattal színezett mattkék fényzést Ordos Blue névre keresztelték.
Hirdetés

Utasterét sötétkék alcantara borítja fekete nappabőr betétekkel, a belső karbonszálas díszítőelemeit pedig kékesen derengő üvegszál darabokkal tették látványosabbá.
A műszerfalon kínai számokkal sokkol az Audi, RS Q3 jelvények díszítik a háttámlákat, a küszöböket és a szőnyegeket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?