Környezetbarát buborék

Jövőre érkezik a családi Prius?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyik legbefolyásosabb autós magazin információja szerint 2011 tavaszán valósággá válhat a kompakt hibrid egyterű.


Amint a képeken látható, a formai változás gyökeresnek mondható, az Alpha már inkább hasonlít űrkapszulára, mint hagyományos, közúti közlekedésre szánt gépkocsira. Tengelytávját tekintve a méretbeli növekedés nem jelentős, a mostani Prius értékéhez viszonyítva az Alpha MPV közel 3 centivel tud majd többet felmutatni, a teljes hosszúság azonban 30 centivel fog gyarapodni, így öt helyett hét üléssel is piacra kerül a modell. A hajtáslánc a Motor Trend tudomása szerint nem fog átalakulni, marad a benzin- és villanymotor kettőse, az akkumulátoroknál viszont testet ölt a fejlesztés előrehaladottsága. A már ismert Ni-MH telepek mellett a Toyota először kínálja majd alternatívaként a könnyebb, nagyobb kapacitású Li-ion akkucsomagot, amely külső áramforrásról ráadásul egyszerűen feltölthető, akár egy mobiltelefon akkumulátora.

Inkább hasonlít űrkapszulára, mint hagyományos személyautóra.A japán autóipari óriás várhatóan 2011 márciusában mutatja be a végleges változatot, és nem lepődnénk meg, ha a dátum alapján a helyszín a Genfi Autószalon lenne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?