Loeb hibára kényszerítette csapattársát a rali vb-n

Ogier kiesett, Loeb nyerte a Mexikó Ralit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három gyorsasági szakasszal a verseny vége előtt baleset miatt esett ki az addig vezető Sébastien Ogier, miután megpróbálta megvédeni első helyét csapattársával szemben.

A 22 gyorsasági szakaszból 19-et Citroën DS3 WRC nyert a rali világbajnokság második futamán, a Mexikó Ralin. A két gyári versenyző Sébastien Ogier és Sébastien Loeb fej-fej mellett kezdték a verseny utolsó napját. Korábban Loeb vezetett, de egy váltóhiba miatt ötven másodperc büntetést kapott, ami után Ogier került az élre, akit viszont elektromos probléma hátráltatott. Ennek ellenére toronymagasan verték a Fordokat.
A vasárnapi három gyorsasági előtt Ogier előnye 10,5 másodperc volt csapattársával, Loebbel és másfél perc a harmadik fordos, Mikko Hirvonennel szemben. A Citroën-csapat azonban ragaszkodott hozzá, hogy két versenyzője szabadon vívjon az első helyért, aminek az lett a vége, hogy Ogier a nagy nyomás alatt lecsúszott az útról és kiütve DS3 WRC-je futóművét, kiesett a versenyből.

A Mexikó Ralit így zsinórban immáron ötödszörre Sébastien Loeb nyerte Citroënnel. A francia márka azonban nem tudta teljesen eredményre váltani fölényét, és amíg az első napon hármas Citroën győzelemnek indult a verseny, a végén a két gyári Forddal Mikko Hirvonen és Jari-Matti Latvala végzett a dobogó második és harmadik fokán. Hirvonen ráadásul az utolsó „Erőgyorsaságit” is megnyerte, amiért három extra pont járt, így továbbra is a fordos versenyző vezeti a világbajnokságot Loeb előtt, aki győzelmével a pontverseny hatodik helyéről a másodikra kapaszkodott fel.
Szombaton a citroënes Petter Solberg volt a leggyorsabb versenyző és vasárnap sem volt baj a norvég tempójával, ám pénteken egy szétcsúszott elektromos kábel miatt hét percet veszített, nagyjából annyit, amennyi hátránnyal most a negyedik helyen végzett, vagyis ha nincs a műszaki hibája, az első helyért szállhatott volna versenybe.

De nem csak a Citroëneknek volt műszaki hibájuk. Ken Block Ford Fiestájával a csütörtöki prológon elektromos hiba miatt el sem tudott rajtolni, Matthew Wilson hasonló kocsival, hasonló hibával esett ki, míg a verseny meglepetésembere, az orosz Jevgenyij Novikov, olajfolyás miatt állította félre Fiestáját.
A szezonnyitó Svéd Ralin remeklő Mads Ostberget most egy defekt hátráltatta, ami miatt csak ötödik lett, megelőzve Stobart-Fordos csapattársát, Henning Solberget.
A rali világbajnokság március 24-27-e között Portugáliában folytatódik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?