Okosabbá és hatékonyabbá vált a GPS nyomkövető

Kipróbáltuk a legújabb fejlesztésű GPS nyomkövetőt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mérete alig, megjelenése, funkciói és működési ideje viszont jelentősen változott a GPS/GSM Smart Online nyomkövetőnek.


Közel két éve már teszteltük a GPS/GSM Smart Online nyomkövetőt, most pedig a modell vadonatúj változatát kaptuk kézhez. A külső megjelenését tekintve jelentősen átalakult, fekete helyett fehér színt és finomabb anyagú burkolatot kapott. Több eddig nem látott gomb is megjelent rajta. Mérete csak minimális mértékben változott. Mindössze a hossza lett rövidebb 3 mm-rel, a befoglaló méretei így 73x45x16 mm-re adódnak. Az előző változat 70 g-os tömege korábban sem volt jelentős, ez most tovább csökkent, mindössze 54 grammra. A valóságban a méret alig nagyobb, mint egy gyufásdoboz, így könnyedén elrejthető az autóban, táskában vagy egyéb számunkra fontos helyen.
Hirdetés

Használat szempontjából az egyik legnagyobb újdonság, hogy jelentősen sikerült optimalizálni az akkumulátor élettartamát. A beépített mozgásérzékelő nem csak arra jó, hogy mozgás esetén riasztó SMS-t küldjön a telefonunkra, hanem alapesetben is figyeli az eszköz elmozdulásait. Nyugalmi helyzetben a pozícióküldés szünetel, mellyel készenléti módban - saját mérésünk szerint - egy hetet is képes működni a készülék. Ez természetesen napokkal is rövidülhet, attól függ, hogy napi szinten hány órát mozog a jármű. Aki nem szeretne az akkumulátor töltésével bajlódni, annak jó hír, hogy külön elérhető egy tápkábel, amellyel 12V-os hálózatra csatlakozva megszűnnek az áramellátással kapcsolatos gondok.

Egy teljesen új lehetőséget is kínál a kütyü, immár nemcsak nyomkövetőként, hanem telefonként is használhatjuk. Két új gombot kapott a készülékház, amelyre rá tudunk programozni két úgynevezett családi számot. Az egyiket megnyomva az egyiket, a másikat megnyomva pedig a másikat hívja fel, ilyenkor az eszköz kihangosítója bekapcsol és úgy tudunk kommunikálni a hívott féllel. Ugyanez a másik irányba is működik. Ha családi számról érkezik hívás, akkor a nyomkövető beállítástól függően rezeg vagy hangosan kicsörög, az oldalán lévő gombot megnyomva pedig fel tudjuk venni. Extra funkció, hogy lehallgatásra is használható a telefon funkció. Ilyenkor egy SMS-t kell küldeni a nyomkövetőnek, röviddel ezután pedig magától felhívja a számot, amelyről érkezett az SMS és máris le tudjuk hallgatni az eszköz környezetében lévő beszélgetést.

Maga a nyomkövetés egy online felületen zajlik. A gyártó díjmentesen biztosít a készülék mellé egy korlátlan idejű hozzáférést, ahol valós időben bármilyen internettel rendelkező eszközről be tudunk jelentkezni és nyomon tudjuk követni az autó/táska/gyerek stb. helyzetét. Arra is lehetőség van, hogy 30 napra visszamenőleg ellenőrizzük a bejárt útvonalat. SMS-ben is lekérdezhető a pozíció, ekkor egy Goole Maps alapú linket kapunk válasz sms-ben, melyhez szintén mobilinternet szükséges, hogy az aktuális pozíciót megjelenítsük.
Üzemeltetési költség szempontjából a GPS/GSM Smart Online nyomkövető nagyon alacsony díjakkal bír, hála az ingyenes szerverhasználatnak. Mindössze a SIM kártya költségeit (mobilinternet plusz SMS-ek és hívások díjait) kell fizetnünk. Amennyiben csak nyomkövetésre van szükség, úgy havonta 500 Ft-ból már megoldható a működtetés, amennyiben a telefon funkcióra is szükség van, úgy kb. 1000 Ft-os havidíjjal kell számolni. Külön előny, hogy semmiféle hűségidőt nem kell aláírni, sőt, ha feltöltőkártyás SIM-mel üzemeltetjük, akkor semmit sem kell fizetni, ha egy adott hónapban egyáltalán nem kapcsoltuk be a nyomkövetőt.

A GPS/GSM Smart Online nyomkövető a GPS Aréna webshopjában érhető el. Ára alig több, mint két tank üzemanyagé, 44.900 Ft. A beruházási és üzemeltetési költséget a konkurensekkel összevetve kijelenthető, hogy ez az érték teljesen elfogadható. Az egészen biztos, hogy az első adandó alkalommal árának többszörösét hozza be, ha segítségével vissza tudjuk szerezni eltűnt autónkat, táskánkat vagy egyéb értékünket, szeretteinkről nem is beszélve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?