Pszichológiai vizsgához kötnék a B kategóriás jogosítványt

Nehezítenék a jogosítványszerzést az autós oktatók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az utóbbi években jelentősen elszaporodtak a közúti veszélyeztetések, ezért egyre többen sürgetnek változtatást a jogosítványszerzést illetően.

A jogosítványt az utóbbi években egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hiszen a koronavírus óta jelentősen növekedtek a vezetői engedély megszerzésének költségei. Ezt leszámítva viszont nincsenek nehéz helyzetben a magyar tanulóvezetők, ugyanis mindössze három vizsga teljesítése után már B kategóriás jogosítványhoz juthatnak, ebből pedig csak kettő kapcsolódik közvetlenül az autóvezetéshez. Az autósiskolák vezetőinek országos szervezete ezen szeretne változtatni a közeljövőben, többek között az elmúlt hónapok botrányos esetei miatt.
Hirdetés
Hoffmann Csaba alelnök az InfoRádióban beszélt arról, hogy pszichológiai alkalmassági vizsgához kötné a jogosítványszerzést, a javaslatot pedig a Közlekedési Minisztériummal közösen létrehozott munkacsoport fogja vizsgálni. A javaslatot többek között azzal indokolta, hogy három év alatt közel a duplájára nőtt a közúti veszélyeztetések száma, 167-ről 293-ra. Elmondása szerint ezek a sofőrök sokkal több balesetet okoznak, mint az ittas sofőrök, ezért kulcskérdés, hogy a pszichológiailag alkalmatlan embereket kizárják a közlekedésből.

"" - mondta az alelnök.

A magyar KRESZ felülvizsgálatának lehetőségét idén bocsátják társadalmi vitára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.09.02. at 22:35
    Permalink

    Idősek….azoknak nincs sokszáz lóerős járgányuk és ha van is nem versenyeznek -száguldoznak 200-al mint az idióta fiatalok a netán papa által vásárolt BMW , Ferrari,….. !!!
    Máskülönben is hogyan tudnák meg-állapítani hogy ki hajlamos gyorshajtásra és ki nem ??? E vizsgálat csak drágítaná a jogosítvány megszerzését.
    A rendőröknek kellene az ilyeneket kiszűrni nem a minimálbéres embereket büntetni ha 51 kmh-vel száguldoznak !!

Vélemény, hozzászólás?