Videón az ötajtós Lexus koncepció születése

Egyelőre csak skiccen a Lexus ötajtós limuzinja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy finn formatervező-növendéket annyira lenyűgözött a Lexus új formanyelve, hogy hatására kupélimuzint álmodott.


Megszokhattuk már, hogy ma már egy-egy új modell debütálása után hamarosan megjelennek a dizájnerek által továbbgondolt verziók, miként az újdonságok kapcsán sem csupán a gyári grafikákra számíthatunk. Fantáziálások minden bizonnyal korábban is voltak, de az internet korában azok gyorsan körbefutják a világot. Ahogyan hazánk büszkesége, X-Tomi minden autó fapados, lemezfelnis verzióira van (egyebek mellett) rákattanva, úgy a finn Esa Mustonen is ontja a virtuális terveket, s elmondása szerint ő a japánokra van különösképpen rágyógyulva.
„Imádom a márka aktuális formanyelvét; szerintem az LC 500 a jelenlegi kínálat talán legszebb autója. Ezért szerettem volna magam is tervezni egy Lexus koncepciót, fellazítva azokat az agresszív, lehengerlő vonalakat, amelyek a márka legújabb típusait jellemzik, egyszersmind megőrizve az orr kialakításának letisztult egyszerűségét. Mindössze két felületet, szimpla vonalakat használtam.” – nyilatkozta az ifjú tervező, aki nem először merített ihletet a Toyota és a Lexus világából.
Hirdetés

Legújabb tervében egy korábbi, 2014-es (természetesen általa rajzolt) Lexus kupélimuzint gyúrt össze friss vázlataival. A végeredmény egy ötajtós szedán - tipikus Lexus formajegyekkel. Ez persze nem tekinthető hivatalos formai irányvonalnak, sőt, a nemzetközi gyakorlat azt mutatja, hogy az autógyártók nagy óvatossággal kezelik a kívülről érkező formai javaslatokat, így Mustonen kupélimuzinja valószínűleg örökre megmarad álomautónak. A terv születését az alábbi videó mutatja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?