Visszatér a Bogár a mozivászonra

Űrdongó újra Volkswagen Bogár lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyszerre kedvez a Paramount Pictures a Bogár és a Transformers rajongóknak, ugyanis Űrdongó visszatér a képregényekben megszokott formájához.


Valószínűleg rengeteg autórajongó lapozgatta gyerekkorában a Transformers képregényeket, amelyekben mindenféle járgánnyá átalakuló óriásrobotok küzdenek egymás ellen. Viszont, amikor 2007-ben Michael Bay a vászonra vitte ezeket a masinákat, eléggé megosztotta a rajongói közösséget. A „hardcore” fanok számára több felületet is hagyott, amelybe beleköthetnek és bele is kötöttek. Az egyik ilyen például Bumbleebee, azaz Űrdongó karaktere. A sárga robot a képregényekben egy Volkswagen Bogár alakját vette fel, a filmben azonban egy Chevy Camaróvá alakult. Ami persze elég látványosra sikeredett, de a papírformához ugye nem ragaszkodott hűen.
Hirdetés

Aztán persze idővel túltolták a csokornyakkendős márka szerepeltetését, amelyre az alábbi videó kitűnően rávilágít, nézzétek meg ha szeretnétek jókat nevetni!

Ám a december 21-én mozikba kerülő különálló Űrongó filmben végre újra Bogárrá alakul majd a főszereplő! Remélhetőleg hamarosan érkeznek az első előzetesek is, mert eddig nem sokat tudni még a filmről. A sztori húsz évvel az első film cselekményét megelőző időszakban, egy kis kaliforniai városkában játszódik majd, ahol Űrdongó menedéket keres, eközben pedig belebotlik egy Charlie (Hailee Steinfeld) nevű lányba, aki persze felfedi az autó titkát. A filmet végre nem Michael Bay rendezi, hanem Travis Knight. A főbb szerepekben Steinfeld mellett feltűnik még John Cena, Pamela Adlon, Megyn Price, Kenneth Choie, Martin Short, Peter Cullen és John Ortiz is. Szóval Optimus fővezér is biztosan feltűnik majd benne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.05.02. at 22:06
  Permalink

  “a képregényekben megszokott formájához”
  Tudom, most divat a képregény, mert vannak benne betűk, és van aki ezért valami komoly dolognak gondolja. De azért legyünk őszinték, a Transformers alapjában véve egy játékok eladására készített rajzfilm volt.

  Persze biztos készült képregény is belőle, csak ez olyan, mintha John Wayne-re képregényhősként hivatkoznánk.

  • 2018.05.03. at 09:58
   Permalink

   Ez így van, a játékok ihlették, ám ettől még jó volt a rajzfilm és a képregények is. Amik nem csak most divatosak, hiszen a gyerekkoromban is annak számítottak. A Transformers képregényeket például gyűjtöttem, óriási rajongótábora volt itthon is.

   • 2018.05.03. at 10:19
    Permalink

    Én is szerettem őket (nekem elég sok játék meg is volt abból a korból, bár pont a Transformers anynira nem érintett meg játékban, mint rajzfilmben), csak ahogy írtam, a Transformers fő profilja nem a képregény volt, ha pedig eredeti formáról beszélünk akkor inkább a G1 rajzfilmsorozat jut eszembe.

    Amúgy teljesen rendben volt a Camaro formájú Bumblebee, még jól fel is építették, hogy lepukkant (a főszereplő számára elérhető) álomverdaként épül be, aztán gyorsan rendbe teszi a “sminkjét”, amint beszólnak neki.

Vélemény, hozzászólás?