CITROEN C3 AIRCROSS

(2017 - )

Pozitív


Divatos, jól variálható és személyre szabható külső és belső. Kellő motorizáció, jó alapfelszereltség.

Negatív


Nem elég határozott tartású ülések, kemény utastéri plasztikok. Hosszú úton járó váltókar.

Méret, kényelem, kidolgozás

Jól variálható, a külméretekhez képest tágas utastér, akár tologatható hátsó üléssel és síkba fektethető első utasoldali üléstámlával. A formák üdítőek, a műszerfal anyagválasztása felül igényes, az ajtókra azonban csak kemény műanyag jutott, leszámítva a könyöklőt, ahova bőr kárpit is kerülhet. Számos utastéri hangulat választható, a csúcs bőr üléseket ad, ám alapból fűtés nélkül. Sokkal jobbak a szövetkárpitos verziók.

Különleges felszereltség

A tempomat a táblafelismerő által olvasott sebességekre állítható, szerepelhet hangolható (Grip Control) ESP, de még vezeték nélküli telefontöltő is.

Ajánlott motor

Turbós háromhengeres benzinessel vagy négyhengeres dízellel választható a C3 Aircross. A benzines automata váltóval is kérhető, városi használathoz azzal ideális. Dízelből kétféle, 100 és 120 lóerős létezik. Utóbbi legfőbb előnye, hogy 5 helyett már 6 fokozatú váltós.

Fenntartási költség

A dízel nyilván csak a sokat autózóknak éri meg, nekik viszont nagyon. Azzal nem kunszt 6 liter alatt fogyasztani, míg a benzines átlagát 8 alá vinni is nehéz, ráadásul abba 98-as benzin tankolandó. Részecskeszűrő, turbó, mindkettőben van.

Biztonság

Komoly a biztonsági arzenál, ennek megfelelően 5 csillagot kapott az Euro NCAP töréstesztjén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre