A Hyundai is alig hiszi el: 1 millió mérföld 5 év alatt!

Nem semmi ez a Hyundai: 1 millió mérföld 5 év alatt!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

És még mindig bírja, ráadásul ugyanazzal a hajtáslánccal.

Egy tipikus amerikai állampolgár átlagosan 14.000 mérföldet (kb. 22.530 km) vezet egy évben, de Farrah Haines messze van az átlagos amerikai állampolgártól – már ami a kilométerek számát illeti.
A kansas-i hölgy ugyanis autóalkatrész-szállítóként dolgozik, és évente átlagosan 200.000 mérföldet (321.868 km) vezet a munkájának köszönhetően. Egy 2013-as Hyundai Elantrával rótta a mérföldeket, mígnem a kilométerszámláló is elért a bűvös 999.999-es számhoz, amit ha meghaladnak, visszaáll 0-ra a rendszer.
Hirdetés

A hajtáslánc ugyanaz volt az alatt az 5 év alatt, amíg összejött ez az 1 millió mérföld, bár kezdetben a Hyundai is szkeptikus volt az eredményeket illetően. Éppen ezért több tesztet is lefuttattak, míg meggyőződhettek Haines igazáról. Ekkor kapott egy speciális, külön erre az alkalomra tervezett 1 millió mérföldes emblémát, de a Haines hűségét egy 2019-es Hyundai Elantrával is megjutalmazták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.12.22. at 22:08
  Permalink

  Teljesen hihető hogy a hölgy napi 881 Km-et vezetett az év minden napján 5 éven keresztül !!!!

  1 millió mérföld az pontosan : 1.609.344 Km / (5 év azaz) 1825 nap = 881.833 Km / NAP!!

  Szóval ha 100 km/h-s átlagot tudja prezentálni naponta több mint 8 órát kellett vezetnie .. de mikor melózott, mikor ment el szarni, mikor evett ,mikor élt …? Azt azért nem árt tudni hogy 100 km/h-s átlagot még 130km/h-s autópályákon is elég nehéz hozni tekintve hogy vannak szükségletek és még tankolni is kell ráadásul napi 800km alatt van pár baleset és útlezárás stb ami miatt lassítani kell … USA ban meg 110 km/h a pályás sebesség maximuma így eleve lassabb az élet arrafelé …

  Szóval én inkább itt nem 100km/h-s átlaggal hanem inkább reálisabb 70 Km/h val számolnék ami ha jól kalkulálok napi bőven 11 óra vezetést jelenten 5 éven keresztül minden nap !!! De ha közúton 50 km/h átlaggal számolok akkor napi több mint 16 óra vezetést jelent !!! Ha 150 km/h val számolnék úgy jönne ki több mint 6 órára naponta a vezetési idő ami talán reális érték mármint a6 óra de a 150 km/h-s átlag már irreálisan sok egy ilyen autótól huzamosabb ideig nem hogy 1825 napon keresztül minden nap 😀 😀 😀 😀 Tegye fel a kezét aki szerint a szóban forgó háziasszony ezt a teljesítményt produkálhatta és hihető ez a hír … ?!

  • 2018.12.23. at 17:22
   Permalink

   Ha egy ócska BMW-ről lenne szó, biztos nem születik meg a kommented gondolom… Persze az is igaz, hogy egy BMW-sről nem is készülhetne ilyen cikk.
   Egyébként több oldalon is megjelent a cikk, külföldi oldalakon is. Szóval írtózatosan nagy átverésnek kell lennie, ha nem igaz. Ha a mai magyar sajtóviszonyokat nézzük még csak meglepő sem lenne a hazugság ugye, elnézve a hatalom terjeszkedését a sajtótermékek frontján. De ez a cikk, ahigy mondtam több helyen megjelent, azóval én elhiszem.

   • 2018.12.25. at 01:01
    Permalink

    Szóval szerinted, ha több helyen megjelent, akkor már csak igaz lehet. Érdekes.
    Főleg annak tudatában, hogy ismert, hogy a hülyeség fénysebességnél is gyorsabban terjed.

    Kallernak igaza van, ennyit kamionnal sem mennek egy évben, mint ez az autó, és nem csak azért, mert kötelező pihenőidő is van a világon.

    Az erőltetett politikai megjegyzésed nem ide való, már csak azért sem, mert a hazudozás a sajtóban nem hatalom vagy oldalfüggő, mindenhol jelen van és állandó, lásd legújabban a Spiegel sokszorosan kitüntetett újságírójának a botrányát a kitalált történeteivel.

    • 2018.12.25. at 08:34
     Permalink

     Akkor hazugság. Most így jobb? Kötözködőkém. Most jobban érzed magad?
     Az meg lehet, hogy mindenütt jelen van a hazugság, én mégis a még független (Sorosos 🤣) médiának hiszek. A kormányosoktól hánynom kell. Off vége!

Vélemény, hozzászólás?