A kínai Geely-hez igazol a Volvo sztártervezője

Kínában lép előbbre a Volvo főtervezője, Peter Horbury

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hatvanegy éves Peter Horbury a Fordnál és a Volvónál töltött be vezető tervezői pozíciókat, most pedig a svéd gyártó kínai anyacégéhez igazolt át.


Peter Horbury, a Volvo főtervezője mostantól a kínai Geely formatervezését irányítja, és ezzel egy időben a cég vezetésében is átveszi a tervezésért felelős alelnöki posztot. A Volvo és a Geely egyaránt a Zheijang Geely Holding Group tulajdonában állnak, így Horbury csak cégcsoporton belül ül arrébb egy székkel, de az lényeges, hogy a két márka tervezőcsapatai külön dolgoznak: a cél nyilvánvalóan nem más, mint a kínai márka globálisan is elfogadható arculatának megteremtése.
Volt főnöke, Stefan Jacobs természetesen meleg szavakkal búcsúztatta Horbury-t, és nem mulasztotta el méltatni munkájának fontosságát a Volvónál, míg Li Shufu, a Geely elnöke hasonló gondolatokkal köszöntötte a dizájnert:
"Hatalmas örömömre szolgál, hogy Peter Horbury elfogadta felkérésünket a Geely formatervezésének irányítására. Szakértelme és tapasztalata kulcsfontosságú lesz a Geely sikerének szempontjából.”
Hirdetés
A 61 éves Horbury 1991-ben kezdett a Volvónál dolgozni, majd a Ford prémiummárkáit tömörítő PAG-nál folytatta 2002-ben, és számos Aston Martin, Jaguar, Land Rover és Volvo modellen egyaránt rajta hagyta kézjegyét. 2004-től a Ford, majd 2009-től mostanáig ismét a Volvo tervezőit vezényelte a legmagasabb szinteken.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?