Alonso nem indulhat az Indy 500-on!

Nem sikerült Fernando Alonsónak bejutni a 33 fős mezőnybe!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Drámai hétvégét élhettek át azok az autósport rajongók, akik követték az Indy 500 kvalifikációját.

Sokkolta a szurkolókat a McLaren szenvedése Indianapolisban. Amikor bejelentették, hogy saját csapattal indulnak a világ egyik legnagyobb versenyén, senki nem gondola, hogy még csak kvalifikálni sem tudják magukat a mezőnybe. Márpedig pontosan ez történt az elmúlt héten. Az Indy 500-on tradicionálisan 33 versenyautó rajtolhat el. Ínségesebb időkben alig tudták összekaparni ezt a 33 nevezőt a szervezők, viszont napjainkban már újra többen neveznek be, idén például 36 nevezés érkezett. Ilyenkor a lelkes autósport rajongók dörzsölik a kezüket, ugyanis talán nincs még egy olyan sorozat a világon, amelynek az időmérői annyi izgalmat tartogatnak, mint az IndyCar leghíresebb futamának, az Indy 500-nak a kvalija. Eleve egy héttel a verseny előtt tartják, ráadásul két napon át. Arról nem is beszélve, hogy előtte négy napig folyamatosan többórás szabadedzéseket tartanak. Az Indy 500 kvalifikációjának szombati napján fixen eldőlt a 10-30. helyek sorsa. Emellett megtudtuk, hogy ki az a kilenc versenyző, aki a pole pozícióért küzdhet majd, illetve ki az a hat pilóta, akik közül csak hárman jutnak be a futamra, annak is az utolsó rajtsorába (hármasával állnak egymás mellé a rajtnál a versenyzők). Alonso pedig ennek a hatosfogatnak lett a tagja, mivel szombaton nem jutott be az első 30 versenyző közé. Vasárnapra maradt tehát, hogy eldőljön a sorsa. A tervezett időben nem tudták elkezdeni a kvali második felvonását az intenzív esőzés miatt. Ezért hosszú órákat csúszott a program, de érdemes volt kivárni. Rendkívüli izgalmak közepette próbálta beküzdeni magát Alonso a mezőnybe. Egy darabig, úgy tűnt sikerül is.

Ám az utolsó próbálkozó, az argentin csapat, a Juncos Racing 23 éves amerikai versenyzője, Kyle Kaiser kiütötte Alonsót a 33. helyről.

Hollywoodi forgatókönyv írok sem tudtak volna drámaibb befejezést kitalálni. A Juncos Racing néhány hete veszítette el a szponzorait, ám a McLaren legyőzésével lehet, hogy új lehetőségek nyílnak számukra. Pedig a McLaren sem ült a babérjain. Vasárnapra megvásárolták korábbi partnerük, az Andretti Autosport lengéscsillapítóit, beállításait és még néhány olyan alkatrészt, amit a csapatok saját maguk fejleszthetnek. Ám ez sem volt elég a mezőnybe jutáshoz. Remélhetőleg jövőre újra megpróbálják!
Hirdetés
Miután eldőlt az utolsó három hely sorsa jöhetett a Firestone Fast 9 elnevezésű szakasz, ahol kiderült, ki rajtolhat az élről és az első 9 helyről. Ezekért a pozíciókért plusz pontok is járnak. Kilenc pont az elsőnek és egyenként csökkenő pontszámok a 9. helyig. Végül Simon Pagenaud bizonyult a leggyorsabbnak, megszerezve a Team Penkse 18. Indy 500 pole pozícióját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?