Bakuba megy a Forma-1. Talán már idén?

F1: Korea elbukott, irány Azerbajdzsán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ecclestone azt mondta, hogy Koreába nem megy többé az F1, jövőre Azerbajdzsánban száguld a cirkusz. Vagy talán már az idén?


"Nem akarok oda visszamenni. Jó munkát végeztek a pályával, de elfelejtettek még megépíteni pár beígért dolgot. Azerbajdzsánnal aláírtuk a szerződést, 2015-ben kezdenek" - nyilatkozta Bernie Ecclestone F1-hadúr az Independent lapnak, s az oda szót a kevéssé népszerű és pénzügyileg is labilis Koreai GP-re értette. A hírt az azeri illetékesek is megerősítették egy orosz sportújságban, azaz viszlát, Jeongam, hello Baku. A volt szovjet tagállam, az olajban igen gazdag Azerbajdzsán utcai pályán rendezhet majd versenyt, ami azt jelenti, hogy a határidők betartásával valószínűleg nem lesz gond, sőt, akár már az idén kiválthatják az Orosz Nagydíjat...
Hirdetés

Az első oroszországi F1-futam ugyanis veszélyben lehet a krími válság, a feszült orosz-ukrán politikai helyzet és amiatt is, mert már a Szocsiban tartott téli olimpia sem vonzott túl sok nézőt. Állítólag Vlagyimir Putyin orosz kormányfő is megkérdőjelezte az októberi verseny létjogosultságát, csak ő költségoldalról. A szervezők persze tagadják a pletykákat, s leszögezték, hogy a pálya építése ütem szerint folyik, szó nincs halasztásról vagy törlésről, s a jegyeket május végén kezdik értékesíteni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?