Elkezdődött a kombiba oltott kupék gyártása Kecskeméten

Az egész világ tőlünk kapja a Mercedes CLA Shooting Brake modellt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rövid időn belül már a második új generációs kompakt modell gyártását kezdi meg Kecskeméten a Mercedes-Benz.

Néhány hónap telt csak el az új Mercedes CLA Coupé bemutatása és gyártásának megkezdése óta, és már az új CLA Shooting Brake első sorozatgyártott példánya is legördült a gyártószalagról a csillagos márka kecskeméti gyárában. „A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban már ma is sok minden megtapasztalható, ami a holnap okos-gyártását jellemzi. Egymásba kapcsolódó, digitális és rugalmas folyamatokkal dolgozunk, így a CLA Shooting Brake sorozatgyártásának elindítása zökkenőmentesen illeszkedett a meglévő gyártási folyamatainkba. Mindez a motivált és jól képzett munkatársainknak köszönhető. Büszkék vagyunk erre a csapatra, hiszen az ő érdemük, hogy folytatódik a kecskeméti gyárban a CLA sikertörténete” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.
Hirdetés
A márka kompakt autóinak gyártási hálózatát egyébként három kontinens hat gyára alkotja. Ezek Kecskeméten, Rastattban (Németország), Pekingben (Kína), Uusikaupunkiban (Finnország), Aguascalientesben (Mexikó) és Hambachban (Franciaország) találhatók. A kompakt szegmensben jelenleg hét modellt gyártanak: a Mercedes Benz A- és B-osztályt, a GLA-t, az A-osztály szedánt, valamint a hosszú tengelytávval gyártott A-osztály szedánt – kifejezetten a kínai piac számára. Viszont a CLA Shooting Brake és a CLA Coupé modellek továbbra is kizárólag Kecskeméten készülnek a teljes világpiacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?