Ennél ütősebb Mustangot ma nem látsz

A brit légierő színeiben sokkol ez az igazán kívánatos Mustang

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén 100 éves a Brit Királyi Légierő, melynek amerikai vonatkozását emelik ki az Eagle Squadron Mustanggal. A fényezés egyszerűen hibátlan, a technikát driftre hangolták.


Ha valami igazán jól áll egy ütős sportautónak, akkor az a második világháborús harci repülők fényezése. Most egy Mustanggra pingálták a Brit Királyi Légierő Spitfire gépeinek festését, nem is véletlenül. Idén ünnepli 100. évfordulóját a Royal Air Force, mely önkéntes amerikai katonákat is alkalmazott 1941-42 között. Az ő tiszteletükre készült el az Eagle Squadron Mustang, mivel ez volt az amerikai brit pilóták egysége.
Hirdetés

Az új Mustang festése hibátlan, a szélesítésekkel még drasztikusabb a megjelenése, ereket egyébként az amerikai drift versenyző, Vaughn Gittin jr. versenyautójáról mintázták. Ő maga is részt vett az autó megalkotásában, főleg a hangolásban, mivel driftre készítették fel. Futómű geometriája is a keresztben autózást preferálja, erősebb hátsó tengelyt kapott, valamint felpiszkálták az 5,0 literes V8-ast is 700 lóerőre, a váltó természetesen hatfokozatú kézi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?