Enzo papája

Felbukkant, és eladó egy őrületes Ferrari prototípus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyen nincs, és mégis van! Eladósorba került az egyetlen példányban létező gyári öszvér, amely az Enzo és a jelenleg kapható 599-es prototípusának számít.


Németországban várja új tulajdonosát a világ egyik legkülönlegesebb Ferrarija. A Prototipo Enzo éppen tíz esztendeje, 2000-ben épült, és minden Ferrari Enzo, valamint 599 GTB Fiorano ősének számít. Amint a képek tanúsítják, igazi öszvérről beszélhetünk, de a toldozás-foltozás jelen esetben értéknövelő tényező, nem pedig szőrszálhasogató kritika. Az M3 alvázszámú kocsi a 348-as típustól örökölte az elejét, míg a hátsó traktus az F355 adománya, akárcsak az utastér legtöbb alkatrésze. A tengelytávolság drasztikus növelésére az 1991-es Formula-1 versenyautó motorja miatt volt szükség, a 680 lóerős, 12 hengeres szerkezet ráadásul közel 30 lóerővel bizonyult erősebbnek, mint később a széria Enzo V12-ese – az erőforrás ismeretében már érthető a kipufogók szokásostól eltérő kivezetése is. Az autó vételáráról nincsenek pontos információk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?