Ez a bérlés drága lesz: ittas sofőr törte meg a villanyos Minit

Az Árpád híd felhajtójáról csúszott le a Mini Cooper SE

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kitört kerékkel, kinyílt légzsákokkal állt meg az autómegosztós Mini, miután ittas sofőrje a korlátot átszakítva csúszott le vele az Árpád híd felhajtójáról. A kárt neki kell térítenie.

Az elmúlt hétvégén egy újabb villanyautóval lett szegényebb a megosztott autók köre, ugyanis a SharNow egyik Mini Cooper SE modelljével történt a szomorú eset, hogy bérlője "elveszítette az uralmát a jármű felett", s előbb az Árpád híd Budára vezető felhajtójánál a járdára ugratott fel az autóval, majd ott a kerékpárúton is áthajtva a védőkorlátot is átszakította, s gyakorlatilag lecsúszott a töltésen, végül a Moszkva sétányon állt meg.

A lejtő dőlésszöge miatt az autó orra az útba csapódott.

A nem egész 1 éves autó kitört kerékkel, kinyílt légzsákokkal végezte, két utasa és sofőrje is megsérült. Mint azt az Index.hu megtudta a rendőrségtől, az autó vezetője a szondáztatásnál pozitív eredményt produkált, ami számára igencsak kellemetlen következménnyel jár: az okozott kárt így a biztosító nem fogja megtéríteni, hanem ő lesz kénytelen. Az MTI által készített fotók alapján a Coope SE alighanem gazdasági totálkárosra tört, s akkor a hídkorlátban okozott kárt még nem is említettük. Bár a villanyautó maradványértéke is jelentős lehet, a kárösszeg 5-10 millió forint közé tehető. Mindezt azért fontos hangsúlyozni, hogy tudatosítsuk: egy-egy megosztott autót vezetni is komoly felelősség, velük is fontos a szabályok betartása, melyek közül alap, hogy alkoholos befolyásoltsággal (magyarul ittasan) tilos vezetni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?