Ez az applikáció segít, hogy ne legyen túl drága az autózás

Fizetett hirdetés

Ne fizess sokat, ha csak keveset használod az autódat!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A használatalapú Casco biztosítás lehetőségét is megadja az Insura GO applikáció, de alapból is segít, hogy ne kapjunk parkolási bírságot, ne is fizessünk a parkolásért fölöslegesen, sőt autópálya-matrica vásárlásában is partner.

Az infláció az autósokat sem kíméli, még azokat a magánautósokat sem, akik egyelőre hatósági áron tankolhatnak, hiszen a mind drágább alkatrész- és munkadíjak miatt az átlagos kárérték, így a biztosítási díjak is emelkednek. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége október végén mintegy 10%-os átlagos KGFB-emelkedéssel számolt, így

most különösen fontos, hogy mindenki nézze meg, mennyibe fog kerülni a biztosítása, kap-e olcsóbb alternatívát.

Ebben (is) partner az Insura biztosításközvetítő portál és a Cristo által közösen fejlesztett, ingyenesen elérhető Insura GO alkalmazás, ami a kedvezőbb KGFB-díj elérésén túl továbbiakban is segít, hogy az autózás - a körülményekhez képest - ne legyen túl drága. Az Apple Store-ból és a Google Play áruházból, azaz iOS és Android rendszerű telefonokra egyaránt elérhető Insura GO alkalmazásban autónk adatai mellett annak biztosítási évfordulóját is megadhatjuk, így az app figyelmeztet biztosítási évfordulónkra, azaz arra, hogy érdemes megnézzük az Insura weboldalán, hogy akad-e az aktuális biztosításunknál kedvezőbb, amire a weboldal segítségével akár otthonunkból is, egyszerűen válthatunk.
Hirdetés
Az Insura GO használata persze nem csak ezért az évi egy, persze akár komoly spórolást adó eseményért ajánlott. Az Insura GO segítségével ugyanis kényelmesen vásárolhatunk autópályamatricát, de ami a legfontosabb talán: az aktuálisan szükséges parkolási díjat is megvásárolhatjuk vele. Nem kell többet vadászni sem a parkolóórát, sem a bedobható aprót vagy az amúgy csak kényelmi díjjal elérhető mobilparkoláshoz szükséges zónakódot, az Insura Go alkalmazás magától tudja azt, ahogyan azt is, hogy az adott helyen mettől meddig szükséges a parkolásért fizetni, kell-e esetleg zöld rendszámmal is, ha pedig igen, akár kényelmi díj nélkül, a lehető legkényelmesebben fizethetünk a parkolásért. Az Insura GO alapáron is figyelmeztet, hogy induláskor ne felejtsük el a parkolás leállítását, de a havi 1500 forintos díjjal elérhető Pro módban automatikus leállítást is kapunk, sőt számos egyebet is. A Pro módot választva ugyanis egy BEAT névre hallgató, OBD II csatlakozós telemetriai rendszert is kapunk, így a vezetési információkat is követhetjük az applikációból, ami autónk pozícióját is mindig mutatja, akár egy parkolóban is könnyű hozzá visszatalálni, de ha bárkinek odaadjuk autónkat, nem csak azt láthatjuk, miként vezet, hanem azt is, merre jár. Sőt, az alkalmazás autónk esetleges hibaüzeneteit is megmutatja, így ha assistance-szolgáltatásra van szükségünk - ami szintén hívható az Insura Go alkalmazásból (az ingyenes verzióból is), akkor autónk hibakódjait is elküldi a rendszer, hogy a segítség már pontosabb információk birtokában érkezhessen.
Hirdetés
Ráadásul a Pro csomag könnyedén ki is termelheti felárát. Ugyanis ez, vagyis az autó GPS-es követése adja meg a használatalapú Casco lehetőségét, magyarán kevesebbet fizet az, aki kevesebbet autózik. A GPS-es követés által arról is értesítést kaphatunk például, ha jégeső közelít autónkhoz, de vezetésünkről statisztikákat és elemzéseket, a takarékosabb vezetéshez tanácsokat is kaphatunk, ahogyan az útnyilvántartás is egyszerűen lekérhető. Sőt, itt az alkalmazás automatikusan leállítja az elindított parkolást és figyelmeztet, ha olyan autópályára hajtanánk fel, amihez nincs matricánk az applikáció szerint. Ilyenkor sem kell persze azonnal a fékbe taposni, a következő lehajtónál, pihenőnél kényelmesen meg tudjuk vásárolni az Insura Go applikációból, hiszen még biztosan az 1 órás türelmi időn belül leszünk, így elkerülhetjük a büntetést.
Hirdetés
Az Insura GO alkalmazás, pláne a BEAT modullal gyakorlatilag a legtöbb autót elég okossá, helyettünk gondolkodóvá, telefonunkkal aktívan összekötötté tehető. Vajon milyen autóknál van meg az utóbbihoz szükséges OBD II csatlakozó? Nos, ez 2001-től minden benzines, 2004-től pedig minden dízel autóban is benne volt, amit az EU-ban forgalmaztak, így jó eséllyel a Te autódban is megtalálható. Érdemes tehát letölteni az Insura GO alkalmazást, hiszen csak spórolhatsz vele, ha pedig a Pro verzióra fizetsz elő, pláne jó szolgáltatásokat kapsz tőle!
További információk itt!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?