Hatalmasat mentett ez az orosz sofőr

A BMW vezetője összeteheti a két kezét, hogy ilyen rutinos sofőrrel találkozott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehet az autód nagymotoros, összkerékhajtású és prémium, a hó és a jég veled sem lesz kegyes, többet ér a rutin a teljesítménynél.

A téli vezetés sokak számára élvezetes, de nem árt észben tartani, hogy a legtöbb autós számára azért mégiscsak kihívás. Ez az egészen friss, alig pár napos videó éppen Oroszországból érkezett, amiben tökéletesen látszik, milyen a felkészült és a felkészületlen sofőr reakciója egy lefagyott úton való megcsúszás esetén. Nem tudni, milyen autóban ülünk, de ez nem is lényeges, ami viszont biztos, hogy egy BMW X6 tart felénk keresztbe csúszva teljesen irányíthatatlanul. Mit tennél ilyenkor? A sebesség nem túl nagy, de a BMW nem fog tudni kitérni, mivel lejtőn lefelé csúszik, tapadása vélhetően nem lesz. Tizedmásodperceid vannak eldönteni, hogy megvárod a sorsod beteljesülését, vagy teszel az anyagi kár elkerüléséért, ebben az esetben az utóbbi történt. A kamerás autó vezetője azonnal felfogta, mi történik, vélhetően körülnézett, mielőtt elindult volna hátrafelé, ahogyan mondani szokás: az egyetlen jó döntést hozta meg. A BMW mozgásán már az első pillanatban látható, hogy nem számít a megcsúszásra, de akkor sem kezd ellenkormányozni, amikor még lehetne esélye, csak áll a féken és a kormányt jobbra tekerve tartja, ami az egyik legrosszabb reakció.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?