Hidrogénhajtású taxikat állított forgalomba a Toyota

100 Toyota Mirai áll szolgálatba Koppenhágában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A dán kormány 2030-ra teljesen szén-dioxid mentessé szeretné tenni az ország taxiállományát, ennek fontos lépése a mostani beruházás.

Dánia a környezettudatos közlekedés egyik úttörőjének számít. Hollandiához hasonlóan a skandináv országban is nagy népszerűségnek örvendenek a kerékpárok (több, mint ötször annyi bicikli van az országban, mint autó), és a dán kormány nagy erőfeszítéseket tesz a tömegközlekedés fenntarthatóbbá tétele érdekében is - nemrég hidrogéncellás buszokat állítottak forgalomba. Hasonló úton indultak el a dánok a taxiiparban is; a Toyota és a DRIVR szolgáltató közös erőfeszítéssel 100 hidrogénüzemű járművet állított forgalomba a dán fővárosban, Koppenhágában.
Hirdetés
Ezen törekvések összecsengenek a kormány céljaival, hiszen 2025-től egyetlen új taxi sem juttathat a levegőbe szén-dioxidot, míg 2030-tól kizárólag zéró emisszióval rendelkező járművekkel lehet taxizni az országban. A 100 most forgalomba helyezett autó mindegyike kivétel nélkül a világ első tömeggyártású hidrogénüzemű autója, a Toyota Mirai, mely menet közben kizárólag vizet bocsát ki. Bővebb ismertetése villámtesztünkben olvasható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?