Idén is lesz autós majális Esztergomban

Fizetett hirdetés

Akkor És Most Jármű Expo - Veterán és Új Járművek Kiállítása - Esztergom

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár több veteránautós rendezvény is van már hazánkban, a már hagyományosnak tekinthető április végi esztergomi több szempontból is különleges.


Immár harmadik éve kerül megrendezésre Esztergomban az Akkor És Most Jármű Expo - Veterán és Új Járművek Kiállítása elnevezésű rendezvény. A kapuit a szokott helyszínen, az esztergomi Nagy Duna sétányon, azaz a Rugby Club Hotel rendezvényterületén április 29-én, vasárnap 13 órakor nyitó, majd 30-án és május 1-jén is 10-19 óráig látogatható nem csupán járműkiállítás, hanem inkább majális egyik legnagyobb különlegessége, hogy ingyenes. Az első hazai Swiftet 25 évvel ezelőtt legördítő Suzuki minden bizonnyal idén is elhozza a Közlekedési Múzeumból az ipartörténeti jelentőségű első Swiftet, de nyilván kint lesz az újautópiacon a személyautók körében vezető, s az ország legnépszerűbb modelljét (Vitara) is adó márka teljes mai kínálata is.
Hirdetés

Ugyanakkor az autókon túl temérdek egyéb érdekességet is tartogat a rendezvény, motorkerékpárokon és honvédségi járműveken túl az Esztergomi Járműtörténeti Club által temérdek veterán jármű, hintók, szekerek, hajók, kerékpárok, de még repülők felsorakoztatása is várható. A Duna közelsége által a hajók a vízen, sétahajózást folyamatosan kínálva vonulhatnak fel. Ugyanakkor lesz motorcsónak-verseny és bemutató is. Tavaly például kint volt Ludas Matyi, Rákosi Mátyás hajója, több veterán fa hajó, vagy például Rubik Ernő repülője, az Esztergom is. Ha mindez nem lenne elég, lesz még kerékpáros KRESZ park és közlekedésbiztonsági vetélkedő, vasútmodell kiállítás és még temérdek egyéb autós, járműves csemege, így a hó végi 4 napos hosszú hétvégéből legalább egy napot mindenképp érdemes szánni az esztergomi Akkor És Most Jármű Expóra. Infók (pl. helyszín, megközelítés, hisz jegyár nincs) a rendezvény weboldala mellett Facebook oldalán is találhatók.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?