Informatívabb megjelenéssel érkezik az Android Auto frissítése

A nyáron érkezhet a Google frissítése az autókba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Google nemrég bejelentette, újragondolták az autós szolgáltatásuk megjelenését, a frissítés piacra dobásával pedig részben a biztonságot is szolgálni szeretné a cégóriás.

Valamikor a nyár folyamán kerülhet a felhasználókhoz az Android Auto frissítése, mely új megjelenésével több információt mutat majd egyidőben a kijelzőn. A frissítés elsődleges célja, hogy a sofőr figyelmét a lehető legkevesebb ideig terelje el a multimédia, így a Google az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy dolgozta át a rendszerét, hogy vezetés közben minden egyetlen mozdulatra legyen.
Hirdetés

"Az évek során megfigyeltük, hogy leginkább a navigáció, a kommunikáció és a média felületeket használják a felhasználóink az autóikban, ezért az Android Auto új megjelenésének kidolgozásakor arra törekedtünk, hogy ez a három funkció kézközelben legyen."-írta a Google közleményében.

A gyakorlatban - a közzétett videó tanúsága szerint - a rendszer egyidőben jeleníti meg a zenelejátszó, a navigáció és a chat ablakokat. A Google Assistant segítségével pedig előre beprogramozott válaszokat is elküldhetünk, de természetesen le is diktálhatjuk az üzenetet, illetve az algoritmus is kínál válaszlehetőségeket az üzenet tartalmától függően. A Google gondolt a villanyautósokra is: a frissítés után a Tubi és az Epix Now is felkerült a támogatott alkalmazások listájára, így még több streaming szolgáltató kínálatát élvezhetik a felhasználók, míg autójuk töltőn van.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?