Jelentős üzemanyagár-emelés jön pénteken

Még mindig megéri előre tankolni, főként benzint!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szerdán csak a benzin ára nőtt, pénteken újabb, mindkét üzemanyagfajtára kiterjedő áremelés következik. A benzin drágul jelentősebben.


Miután szerdán literenkénti 5 forinttal drágult a benzin és 2 forinttal olcsóbb lett a gázolaj, pénteken egy újabb - már mindkét üzemanyagfajtát érintő - áremelés következik a Holtankoljak.hu értesülései szerint. A gázolaj ára pont annyival, 2 forinttal nő pénteken, mint amennyivel szerdán csökkent, így a hét végétől ismét annyiért lesz tankolható, mint a hét elején. A benzin viszont egy újabb jelentős, literenkénti 6 forintos drágulást kap pénteken, heti szinten tehát 11 forinttal kerül feljebb az ára.
Hirdetés
Péntektől a 95-ös benzin átlagára már 377, míg a gázolajé 390 forint lesz. Bár ez jelentősen elmarad még az átlagár szerint 450 forint magasságban adódott 2012-es csúcsszinttől, mivel az egyes töltőállomások között akár literenkénti 40-50 forintos árkülönbségek is adódhatnak, a drágább helyeken, például az autópályák mentén a normál üzemanyagok ára is megközelítheti az egykori csúcsszintet, a prémium üzemanyagoké pedig meg is haladhatja azt.
Egy átlagos (40 literes) tankolás esetén benzint töltve 240, míg gázolajos autóval csupán 80 forintot spórolhatunk, ha még péntek előtt megtesszük, ám egy olcsóbb (de persze útba eső) kút választásával ennél jelentősebb összeg is a zsebükben maradhat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.03.27. at 15:59
    Permalink

    Még nagyjából 20-25 forintos benzinár-emelkedés várható, a jegyzéseket nézve megint a benzin lesz a drágább üzemanyagfajta. Ok nincs rá túl sok, csak a szokásos hazudozás a közel-kelettel kapcsolatban (3 hete még arról cikkeztek, hogy benzinfelesleges van, most meg arról, hogy csökkentek az USA tartalékai és emiatt azonnal emelkedtek az árak..)

Vélemény, hozzászólás?