Kés alá feküdt a Bentley Bentayga

Elérte modellciklusa felét az óriási Bentley SUV

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár négy éve, hogy megjelent a Bentley első terepjáró modellje, az Audi Q7 rokona hamarosan frissebb köntösben folytatja pályafutását.

Nem a szépségéről lett híres a Bentley első SUV modellje, ugyanis kissé megosztóra sikerült a külső, ám most ezen segíthetnek. A Rolls-Royce Cullinan vetélytársának számító SUV a pletykák szerint a nyáron debütált harmadik generációs Flying Spur stílusára hajazó külsőre válthat, legalábbis erről árulkodnak az álca alól kikandikáló fényszórók. A Bentayga faceliftje persze nem váratlan, ugyanis az azonos műszaki alapokon álló Audi Q7 is nemrég frissült. A méretes Audi mellett még népes tábor nyugszik ugyanezen a műszaki architektúrán, ugyanis az Audi Q8, a Volkswagen Touareg, a Porsche Cayenne, illetve a Lamborghini Urus is a Bentayga közeli rokonának tekinthető.
Hirdetés
Az erőforrások terén várható némi erősödés, a jelenlegi 6 literes W12-es eddig 608 lóerőt teljesített, ám a frissítés után a blokk 635 lóerőre erősödhet, mivel a Flying Spurban ugyanez a motor már ennyire képes. Ez a teljesítményemelés viszont egy másikat is előrevetít, ugyanis a izmosított változat, mely Bentayga Speed névre hallgat, szintén 635 lovas, így ennek a teljesítményét is emelni kell, hogy eltávolodjon a “mezei” kiviteltől. Persze akinek sok a 12 henger, az továbbra is választhatja a négyliteres V8-as dízelt (435 LE) és az ugyanekkor benzinest is (550 LE), a takarékoskodni vágyóknak pedig a háromliteres V6-os benzinessel szerelt plug-in hibrid ajánlható (462 LE). A Bentayga elkészítése jó döntésnek bizonyult a Volkswagen-csoport részéről, ugyanis az eladások felét ez a modell teszi ki, ám jelenleg nem tervezik tovább növelni a választható Bentley SUV-k számát és kupésított terepes sem készül a Bentaygából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?