Két új Zagato-féle Aston Martint lepleztek le

Aston Martin Vanquish Zagato Speedster és Shooting Brake

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vadító roadster és praktikus shooting brake változatok is készülnek a limitált Vanquish Zagatóból. Gyönyörűek, ritkák, és már mind elfogytak.


Mindig sokkal több volt egy hagyományos Aston Martinnál a Zagato változat. Az olasz formatervező-mesterek remekművei azoknak az ultragazdag vásárlóknak szóltak, akik valami egyedibbre vágytak holmi Aston Martinnál, hogy aztán még gazdagabbak legyenek, amikor eladják a limitált gyártásszámú ékszereket. Jelenleg a Vanquish modellcsalád rendelkezik Zagato változatokkal, egészen pontosan a Vanquish S-t használják alapnak, 6,0 literes, 580 lovas V12-vel a motortérben. A tavaly bemutatott Coupe és Volante pároshoz most újabb két speciális modell csatlakozik: a Speedster és a Shooting Brake.
A Speedster tulajdonképpen a Volante sportosabb változata, két szénszálas púppal az ülések mögött, ezzel versenyautós karaktert kölcsönözve neki. A Shooting Brake-ről sajnos egyelőre csak egy butább grafikát osztottak meg, a fenti közös fotón is le van takarva. Itt is alap lesz a kéttónusú fényezés, és nyitott tető helyett, tetőablak gondoskodik a jobb fényellátásról. A méretes puttony ellenére kétüléses, így komoly hátránnyal indult a GTC4 Lussóval szemben, de könnyebben elférnek majd a golftáskák. A magasélet kihívásai, ugye.
Hirdetés

Klasszikus vonalvezetésűek, mégis futurisztikusnak hatnak, ahogy azt megszokhattuk a Zagatótól. Nem hiába, a dizájncsapat a repülésben kezdte a szakmát, ráadásul akármelyik korábbi sportmodelljük vonzónak és modernnek hat a mai napig. Míg a valószínűleg keresettebb Shooting Brake-ből a többi Vanquish Zagatóhoz hasonlóan 99 darab fog készülni, addig a Speedsterből csak 28, így utóbbi valódi egzotikum lehet majd az autós kronológiában. Ha rákívántunk volna egyre, már rég elkéstünk, ugyanis mind elfogyott. 2018-ban már kézhez is kapják a kulcsokat a kiválasztott szerencsések.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?