Korlátozást kap a hatósági üzemanyagár

A benzinturizmust az üzemanyag-szivattyúzás válthatja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A benzinturizmus visszafogására május 27-től csak a magyar rendszámos autók tankolhatók hatósági áron. Lehet, hogy ismét érték lesz a nagy tartállyal rendelkező autó?

Egy időben hazánkból jártak Ukrajnába a nagyobb, vagy akár dupla üzemanyagtartállyal rendelkező autókkal az ügyeskedők, hogy az ott olcsóbban tankolt üzemanyagot itthon magasabb áron értékesítsék. Tavaly november közepe, azaz a hazai hatósági ár bevezetése óta azonban aki csak teheti, nálunk tankol, hiszen a személyautók korlátozás nélkül, a kisteherautók pedig 3,5 tonnáig voltak itthon korlátozás nélkül, a 480 forintos hatósági áron tankolhatók. Ennek azonban vége.
Gulyás Gergely a mai kormányinfón jelentette be, hogy holnaptól, azaz május 27-től csak a magyar rendszámos autók tankolhatók a rögzített áron. Az összes többi autónak és a 10 tonna feletti teherautóknak marad a kiskereskedelmi ár, ami a benzin árcsökkenésének köszönhetően holnaptól "csak" 661 forint lesz, a gázolajé 679 forint. A forint gyengülése miatt jövő héttől még magasabb üzemanyagárakra számíthatunk, így nem lenne meglepő, ha a magyar rendszámos, nagyobb tartályos autók és a hatósági és a piaci árak különbözete ismét ötletet adna az árkülönbözettel kapcsolatos "ügyeskedésre", ezt persze senkinek sem ajánljuk, hiszen az üzemanyag-értékesítés engedélyhez kötött.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?